Kostråd til bl.a. diabetikere

I dag, på BT’s netavis, kan man læse om hvad fuldkorn er godt for. De fleste diabetikere, der holder et skarpt øje deres blodsukker, og tager insulin efter hvad de spiser, er udmærket klar over, hvad der får blodsukkeret op i det røde felt. Og her er hvedemel nok den største synder!

Men er man af den slags diabetikere, det får sin insulin af en læge/sygeplejerske, uden hensyntagen til hvad man efterfølgende indtager, vil disse nok ikke interessere sig for artiklen i BT. Det er også de diabetikere, der hyppigst får insulinchok.

Mange gode grunde

Men det er en rigtig god og oplysenede artikel om fuldkorns gavn for vort helbred. Fuldkorn har et meget højt indhold af fibre, der ikke bare er til gavn for fordøjelsen, men ligesom havregryn, kan fuldkorn holde vort blodsukker i bero – og for en diabetiker betyder det, at man kan minimere sit insulinforbrug en del, hvilket ikke er helt ubetydeligt.

Når så fuldkorn også er livsforlængende, og – udover diabetes, kan hjælpe på astma og hjerteproblemer, samt har en også forebyggende virkning på visse former for kræft, hvilket en forskning afsløret, så der er mange gode grunde til, at spise fuldkornskost.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *