Helena’s fødselsdagsfest

Helena med sin legekammerat fra børnehaven

Vort barnebarn, Helena, fyldte 5 år i sidste måned – lige i børnehavens ferie. Men selvfølgelig skulle børnehaven ikke snydes for en fødselsdagsfest, så derfor blev festen bare rykket til i onsdags.

En kort TV-tid på sofaen, men Helena i midten 
Fødselsdagsbordet på gulvet i udestuen var helt naturligt for børnene

Helenas mor, Lene, skal
lige have et billede

Nu havde vi været i Sønderjylland nogle dage på det tidspunkt, da vi havde været barnepiger for vore to børnebørn, idet deres mor og far havde været på en forlænget weekend til Berlin. Vi, Birthe og jeg, kunne lige nå at være med til fødselsdagsfesten, inden vi vendte bilen mod Ystad i Sverige.

Skattejagt i haven

Lene og René, forældrene til Helena, havde arrangeret en fest med “skattejagt” i haven, samt var der disket op med et “bord på gulvet” i udestuen, hvor alle børn og pædagoger var samlet omkring til boller, kager, saft, sodavand og slik med mere.

En af ungerne skulle lige skyde genvej til sin plads, og fik straks besked fra en af de andre børn: “Du må ikke gå på bordet”, var den lodrette ordre. Vi kunne ikke lade være med at smile lidt.

Da der var en legeplads i haven, samt en større græsplæne, havde ungerne ikke de mindste besvær med at lege med hinanden, så børnehaven var bare flyttet til andre lokaliteter den dag.

Dagen sluttede af med is til alle børn og voksne, og da den var gledet ned, var tiden inde til afgang mod børnehaven. Ungerne stillede op i to rækker, iført gule veste og flag de havde medbragt i dagens anledning – og så var det afgang i god ro og orden. En dejlig dag for Helena og børnehaven var slut, og vi kunne lige så stille køre hjem igen til Bornholm.

Foto og video: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *