Tour de France – så langt

Michael Mørkøv, Tinkoff-Saxo

Så et interview på TV 2, hvor det var Michael Mørkøv, der var på skærmen. Han var selvfølgelig pavestolt over de tre etapesejre, som holdet havde opnået de sidste dage. Da så journalisten stillede et af sine sædvanlige uintelligente spørgsmål, om de på Tinkoff-Saxo-holdet savnede deres skadede kaptajn, Alberto Contador, havde ingen TV-seere svært ved at “gætte” Michael Mørkøvs svar. Det er heller ikke altid lige smart at stille så ledende spørgsmål.

Alberto Contador’s betydning

Selvfølgelig savnede holdet da Alberto – og hvis han ikke havde været udsat for det famøse uheld – hvad kunne det så ikke have blevet til? For én ting var helt sikkert, holdet havde efterfølgende vist sig som et meget stærkt hold, der kunne have ydet så meget støtte til Contador, at holdets kaptajn ville, helt sikkert, have erobret den gule trøje, for Contador var i sit livs form! Herefter fortsatte interviewet over mod de ryttere, der var udgået, bl.a. Chris Froom – og hvilken indflydelse alt dette havde haft på løbet.

Miguel Indurain, kontrollerede i sin tid
Tour de France til kedsomhed

Alt dette kan vi slet ikke bruge til noget. Cykelløb er mange ting – bl.a. styrt, sygdom og meget andet. Sådan er vor sport. Nu har jeg den mening, at det har kun været en fordel for løbets udvikling, at så store navne er udgået. I Team Tinkoff-saxo har det fået den betydning, at andre på holdet har fået “lov til” at køre deres chance, samt har løbet udviklet sig meget mere spændende, end vi havde turde håbe på.

Et stærkt hold

Jeg kan kun konstatere, at det Team Tinkoff-Saxo har præsteret i denne tourudgave, gør Michael Rasmussens tidligere udtalelse om holdet til skamme. Stor respekt for Team Tinkoff-Saxo’s præstation!

Miguel Indurain

Hvis alle de store favoritter havde kørt med til Paris, så havde vi været vidne til et meget mere kontrolleret cykelløb – på samme måde som i Miguel Indurains tid, hvor man var ved at kede sig ihjel foran skærmen. Nu bliver der kørt cykelløb – og det kan vi cykeltosser kun være yderst tilfreds med.

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *