På “Bjøntegård leirskole” i Norge

En af bygningerne på lejrskolen

I mandags kørte vi til Hanestad, som ligger godt to timers kørsel nord for Elverum, hvilket vil sige omkring 300 km nord for Oslo. Her skulle vore to børnebørn, Asta og Otto, på en uges lejrskole. Randis mand, Martin, har selv været på lejrskolen, da han i sin tid var en lille dreng, så derfor var det helt naturligt, at lejrskolen i Hanestad blev valgt til børnene.

Asta var også på lejrskolen sidste år

Bjøntegård Leirskole

Lejrskolen “Bjøntegård”, startede i 1945 – altså lige efter verdenskrigens afslutning. I dag er det stifterens barnebarn, Lars, der fører sin bedstefars livsværk videre. Jeg havde den fornøjelse at hilse på manden, der har et godt greb på lejrskolens børn, der opholder sig en uge af gangen på Bjøntegård. Herefter afløser et nyt hold unger, så der er altid liv på lejrskolen i sommermånederne.

Toget på Hanestad station stopper kun, når der udskiftes børn på lejrskolen, hvilket er tilfældet på billedet

Otto var meget forventningsfuld – og der
venter ham en overraskelse.

Asta var på lejrskolen sidste år, og glædede sig meget til igen, at skulle på ophold i “Bjøntegård”. Lillebror Otto havde derimod aldrig været på lejrskolen før, så det var forventningens glæde, der stod at læse i den lille gut’s øjne.

Der er en del dyr på lejrskolen – her en flot hane
Børnene bliver ikke snydt for de smukke blomster

Nu er Otto en meget stor kødspiser, ja så meget, at han direkte hader grøntsager – så er det sagt. Det som ikke er sagt er, at på lejrskolen spises der rigtig mange grøntsager, så Otto får sin sag for.

Der var også plads til en kalkun i lejren
Ja undskyld, jeg så altså motiver alle vegne i lejren

Norge, et multietnisk samfund

Vi ankom en god time før det gamle hold skulle af sted med toget, og det syn der mødte os i lejren var et syn af alle mulige nationaliteter (skrevet, uden jeg ved noget som helst om, om de nævnte havde et norsk statsborgerskab?) Men det var lidt sjovt at opleve de mange forskellige påklædninger – uden, at nogen tog notits af det.

Forældre i mange forskellige påklædninger
Som sagt – det om motiver
Lejrskolens hovedhus med soverum og spisested

Dette tårn bliver sikkert et godt sted for ungerne

Nye venner

Otto så ud til, at falde til med det samme, idet han hurtigt fandt sig en ven på trampolinen, for kort efter så vi dem sammen, godt i gang med at undersøge lejrens mange muligheder for aktiviteter – og det er mange. Der var bl.a. et mega stort klatretårn.

En ting er helt sikkert, der vil blive indgået mange gode venskaber, hvor ungerne ser frem til næste års lejrskole, for jeg kunne forstå på Asta, at hun mest så os køre hjem igen, så hun kunne komme i gang med at hilse på sine kammerater.

Lejrskolen ligger i meget smukke omgivelser

Og da vi kort efter talte med Otto – om, “at vi nok snart kørte hjem”, var han af samme opfattelse som Asta. Lejrskolen havde en stor tiltrækning på dem begge. Vi kunne trygt køre hjem.

Endnu et blokhus som ungerne kan boltre sig i

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *