Til sommerfest i Elverum

Det bornholmske flag var med i Norge

Vi er lige kommet hjem (i nat kl. 00:20) fra Elverum i Norge, hvor vi har været med til en “nonfirmation” for vort barnebarn, Jon, der oprindeligt er født i Rønne på Bornholm.

Jon, under gaveudpakningen

Jon i Norge

Nu har Jon efterhånden boet så mange år i Norge, at er nu nok mere norsk end dansk, selv om han taler begge sprog – dog med et lille plus i den norske del. Men det er der vel ikke noget at sige til, når dagligdagen i skolen og kammeraterne altid foregår på norsk.

Familien samlet til ære for Jon i Elverum – med lillebror, Otto, yderst til venstre

En nonfirmation

Jon havde foretrukket en “nonfirmation”, da det kristne budskab ikke lige var ham, så derfor kunne vi holde denne specielle dag for ham her midt på sommeren, og ikke ligesom de øvrige traditionelle konfirmationer, som altid er lagt om for- og efterår.

Faktisk tror jeg det er sådan, at langt de fleste konfirmander, ikke har den helt store tilknytning til kristendommen, så derfor fejrede vi også Jons dag, som den dag, hvor han gik ind i de voksnes rækker.

Jons søster, Asta, havde en dejlig dag

En sommerfest

Så vi havde en rigtig dejlig sommerfest i Elverum (ca. 135 km nordøst for Oslo), hvor den danske del af familien også var mødt op. Og netop derfor, på grund af sommerferie m.v., kunne vi fra Danmark møde op i Norge. Forberedelserne begyndte allerede sidste år, hvor svigersøn, Martin, og jeg udvidede terrassen, så vi kunne stille langborde op. Nu manglede vi bare vildsvin og mjød for at være tilbage til vore fælles forfædres (vikingerne) tid. Men mindre kunne også gøre det!

Jon havde en god dag, hvor vejret var flot

Grillparty

Der var hakkebøffer, røget svinekoteletter, kød på spyd og masser af pølser, samt, havde Randi bagt til den store guldmedalje. Jeg fik tildelt gasgrillen og svigersøn, Martin, tog sig af bålpladsen, og sammen fik vi hurtigt grillmaden på langbordet.

Til bålpladsen skulle bruges kløvet træ
Det er ikke hver dag de to søstre, Randi og Lene, kan mødes

Et sjældent familietræf

Vor datter, Randi, – og mor til Jon, havde haft travlt op til dagen, hvor der bestemt ikke manglede noget. Vi havde alle en dejlig og minderig dag, hvor vi var samlet, en af de få gange vi nu engang kan, når nu familien er spredt over så store afstande, som det er tilfældet i vor familie.

Tirsdag gik det igen tilbage til Bornholm – en køretur på over 800 km.

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *