Burkaforbud i Danmark?

Det er ret svært at se, hvem der gemmer sig bag en burka – måske en mand?

Efter Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har slået fast, at Frankrigs burkaforbud er lovligt, og dermed står ved magt, sætter det et vist pres på den danske diskussion om et lignende forbud i Danmark.

Konservativt forslag

De konservative foreslog i 2009 at forbyde brugen af burkaer i Danmark, idet vort samfund bl.a. et bygget op på, at vi skal kunne genkendes via foto, hvilket brugen af en burka helt udelukker. Jeg gad godt se de DSB-revisorer, der kan stå inde for, at passageren i burkaen er den samme på billedet af et måneds- eller årskort med billede?

Det var dengang justitsministeriets embedsmænd, der kom med en vurdering af, hvad et sådan forbud kunne indebære overfor de muslimske kvinder. Dengang mente man, at der kunne rejses tvivl om, hvorvidt et sådan forbud var i overensstemmelse med grundloven og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Nu kan der kun rejses tvivl i henhold til grundloven, idet Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol ikke har noget at indvende imod et sådan forbud.

Så nu kan det blive spændende, at se om hvem der fremsætter et nyt forslag om et burkaforbud i Danmark?

En sag om religionsfrihed?

Det er før blevet afsløret, at eftersøgte terrorister har gemt sig i en burka, og derved undsluppet sine forfølgere, og da vi her i Danmark har ID-kort med billeder, er der al mulig grund til, at vi kan forbyde brugen af burka. Noget helt andet er, at en burka på ingen måde passer ind vor kultur, hvor vi nærmest har tradition for at gå meget afklædte om sommeren – og bestemt ikke det modsatte.

Jeg mener heller ikke, at Koranen påtvinger de muslimske kvinder at gå i burka, så den sag kan vel næppe gå ind under religionsfrihed?

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *