Plasticindpakninger

Meget af det plastic vi anvender, ender i dyremaver, eller bliver brændt af
til stor skade for miljøet.                                                        Foto: Fra nettet

Når vi, som forbruger, køber medicin, krydderier og fødevarer, har de alle en ting til fælles – det er omgivet af en plasticindpakning. Plasticindpakningen kan også være i form af en plasticcylinder med skruelåg. Mange af de indpakninger er som regel kun halv fyldte/tomme (vælg selv) – eller endnu mindre. Hvorfor???

Halvtomme dåser

Jeg har en fæl opfattelse af, at det er for at kunden skal tro, at de får mere for deres penge. Skuffelsen er da også til at føle på, når man så skruer låget af, for ikke bare ser man ned i en halvtom dåse, men man står også med en dåse, der slet ikke bliver anvendt til det, den kan rumme. Hvorfor anvender man ikke en dåse, der svarer til indholdet?

Ved at anvende omtalte alt for store dåser, taler vi også om et stort ressourcespild, men vi taler også om en ressource, der slet ikke kan nedbrydes i naturen. Mange af omtalte pakninger bliver smidt ud i naturen, hvor dyr spiser dem – med alvorlige følger for dyrene. Også havets dyr nyder “godt” af dette svineri, hvor man har fundet meget plastic i fiskenes maver.

Plastic til genbrug

Da plastic ikke kan nedbrydes i naturen, bliver meget af det brændt af (også det i “småt brændbart” på containerpladserne) – til stor skade for os selv, da vi herefter indånder den meget forurenet luft. Vi er åbenbart tvunget til at anvende plastic, så burde vi også gøre det med større omtanke – samt at anvende det hele til genbrug.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *