Endnu et besøg i Kræmmerhuset

Kræmmerhuset på Skarpeskadevej

Kræmmerhuset ligger på Skarpeskadevej 6, ca. 3 km. vest fra Aarsballe mod Klemensker. Hvis du ikke har været på de små veje på Bornholm, så er du helt bestemt gået glip af en del. Mange af de veje afviger så meget fra det øvrige Bornholm, at disse “gemte” steder kun bekræfter Bornholms mangfoldighed.

Skarpeskadevej indgår efterhånden også som en af de faste veje, som til tider indgår på mine cykelture – også på grund af, at området er så smukt.

Porten til gården ud mod Skarpeskadevej

Kunsthåndværk

Kræmmerhuset er en butik, som fører kunsthåndværk som sit speciale. På mine cykelture er jeg stødt på turistbusser, som stopper op ved Kræmmerhuset, og det var også tilfældet i dag.

Patchwork på 1. salen

Ude på vejen holdt en stor bus, der på sin tur rundt på Bornholm, havde kørt de mange glade estiske turister til Kræmmerhuset.

Da vi gik ind i butikken, var der turister overalt. Selv på

1. sal vrimlede der med mennesker der talte, for os, et meget uforståelig sprog. Til gengæld var der ikke megen tvivl om det de mente, om det kunsthåndværk de så på. Alle tog billeder af kunstværkerne, og de mange smil efterlod det indtryk at det her var noget de kunne lide.

Et lille kik ind i Kræmmerhusets meget flotte have

Ude på landet – i haven

Nu er Kræmmerhuset placeret midt i højlandet inde på Bornholm, hvor der ikke kommer ret mange biler. Dette bevirker, at naturen herude er meget nærværende, så ud over det meget smukke landskab, høres der fuglesang som det eneste der bryder stilheden.

Lige midt i denne smukke natur, har Kræmmerhuset præsteret at skabe det smukke kunststykke af en have, som selv den franske maler Claude Monet ville have været grøn af misundelse over.

I haven er der flere borde med stole – placeret mange forskellige steder, hvor man kan sidde og hygge sig i smukke omgivelser. Det er tilladt at medbringe sin egen madkurv, dog er det ikke tilladt at nyde spiritus i haven, hvilket er fuldt forståeligt.

Den flotte låge ind til haven. Randi gik næsten amok med sit kamera i haven med de mange smukke motiver

Et andet eksempel på kunsthåndværket

I butikken

Birthe og jeg har været i butikken flere gange, og næsten hver gang har vi købt de specielle “vindspiraler” i træ som hænges op udendørs. Enten har vi købt til os selv, men også til familien. Besøget i dag gjaldt bl.a. en vindspiral til Randi samt et besøg i haven.

Vi har også købt de meget specielle keramiksvampe, som sættes i udendørs potter. Disse “svampe” er meget dekorative, og vil pynte i enhver have med større potteplanter/træer.

Butikken har åbent hele året mandag til fredag fra kl. 10:00 til 17:00. Kræmmerhuset drives af Anina Kofod, der er keramiker. Nu er det ikke “kun” kunsthåndværk i butikken, for butikken sælger også Bornholmsk produceret marmelade, pileflet, shampoo og honning, så der er rigtig mange undskyldninger for at besøge Kræmmerhuset.

Foto og video: Erik krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *