En “rulletur” på de bornholmske veje

Ramsløg ved Døndalen

Dagen i går var på mange måder en travl dag. vi havde bl.a. været i Rønne for at ordne forskellige ting, købt ind i Allinge, malet udhus og en del andre småting – men jeg ville en tur på landevejen, hvilket jeg først fik tid til omkring kl. 16.

Jeg var både stiv og træt i kroppen efter dagens arbejde, så det varede lidt inden jeg fornemmede den rullende følelse ved cyklingen. Dette bevirkede bl.a. at træningen i går blev til en “rulletur” – men det vigtigste var, at jeg kom ud.

Ramsløg

Jeg har hørt, at den nye krydderidille, som ramsløg er en del af, koster en hel del på den anden side af vandet. Her på Bornholm vader vi næsten i ramsløg hvor vi går. Enhver have med respekt for sig selv – her på Bornholm, har ramsløg, og hvis ikke, er der tonsvis af dem i Døndalen.

Kirken i Rø. Se lige den skyfri himmel

Da jeg fortsætter op af bakken i Døndalen, ser jeg ud af øjenkrogen en bekendt i sin Skoda, men det går så hurtigt, at jeg ikke når at hilse.

Rø, en meget lille by

Ved Rø skal jeg lige have et billede af kirken. Jeg havde jo lovet, her på bloggen, at jeg ville have nogle bornholmske billeder i dette indlæg, derfor havde jeg mit Canon G9 med på turen. Rø er en meget lille by, hvis man da kan kalde Rø for en by, for der bor kun omkring 100 personer i Rø.

Ud på de små veje

Det er udmærket at træne på de større veje, men man snyder sig selv ved ikke at køre på de meget mindre veje, hvilket mange bestemt ikke gør, så her er trafikken næsten ikke at mærke – herligt.

Når man kører på de mindre bornholmske veje, kommer man ud for et sceneri som dette. Og jeg nyder synet.

Klemensker i højlandet

Klemensker er en af de byer jeg næsten altid kommer igennem på mine træningsture. Den lille by ligger i det “bornholmske højland”, det er også her, at jeg vintræner på indendørs cykler i KIF-Centret lige overfor Superbrugsen.

 Når man kommer af de små veje mellem Årsdale, Nyker til Klemensker, får man dette syn af byen. Et rigtig flot skue.

Den gamle kro i Klemensker

Da jeg kører ind i Klemensker, kommer jeg forbi Bornholms sidste landevejskro. Den blev solgt for ikke så lang tid siden, efter den havde stået til salg i meget lang tid.

Det vil koste et par bondegårde at sætte den helt i stand, men det ser jeg frem til, for den gamle bygning er det værd.

Kirken i Klemensker. Bemærk igen den skyfri himmel. Det er jo solskinsøen.

Lige ved siden af kroen ligger kirken, en kirke som kan ses fra lang afstand (se det store billede ovenfor, hvor kirken rager godt op over byen) Jeg har endnu ikke været inde i kirken – heller ikke i kirken i Rø, for de fleste kirker er efterhånden låst, men det skal nok lykkes mig en dag, at ramme et tidspunkt, hvor jeg kan komme ind.

Hjem igen

Da jeg kom hjem igen, blev jeg mødt af et henstilling fra Birthe – om at tage mit blodsukker, for jeg var askegrå i ansigtet – fik jeg oplyst. Mit blodsukker havde sneget sig ned på 2,9, hvilket jeg ikke kunne mærke – lige ud over, at jeg syntes min form var elendig. Det lave blodsukker var skurken i dette tilfælde. Mange diabetikere kan slet ikke tåle at komme så langt ned. Jeg kan gå en hel del længere ned, uden at gå i chok, hvilket jeg stadig har “til gode”.

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *