Vandkantsdanmark og trafikal ligestilling

Undskyld jeg kalder beliggenheden for Bornholm for “Vandkantsdanmark”, men det er vel lidt mere rammende med hele Østersøen omkring os? Og så er det mindre negativt ladet end “Udkantsdanmark”.

Bornholm Regionskommunes borgmester, Winni Grosbøll (S)

Winni Grosbøll

Vor borgmester her på Bornholm, Winni Grosbøll (S), gør et stort stykke arbejde for, at Bornholm skal have trafikal ligestilling med det øvrige Danmark – har jeg opfattelsen af.

På fb-gruppen “Vores Bornholm”, skriver Winni Grosbøll, at hun sidder med en rapport om trafikal ligestilling, hvor 1 km på vand skal koste det samme som 1 km på land.

Rapporten beskriver, at en investering på 60 mio kroner i trafikal ligestilling, vil med de opstillede forudsætninger bl.a. resultere i ca. 2500 fuldtidsjobs – og alene skatte provenuet vil i rigelig grad finansiere investeringen.

For det bornholmske samfund kan en trafikal ligestilling vende den negative udvikling og sikre en bæredygtig udvikling som ø-samfund fremover. Winni Grosbølle slutter af med, at det synes svært at at få øje på alternativer, der kan iværksættes for samme investeringsramme – og med tilsvarende stor effekt!

Folketinget om trafikal ligestilling

Lad det være sagt med det samme, at folketingets medlemmer har stor forståelse for problemet, men det kniber med økonomien til at føre dette begreb ud i livet.

Enhedslisten er dog af den mening, at det burde være gratis med færgetrafikken til og fra Danmarks øer. Nu er det ligeledes helt gratis, at komme med sådan en udtalelse, da partiet aldrig skal stå på mål for at få dette gennemført, så det kan vi ikke rigtig bruge til noget. Men jeg ville da helt klart stemme ja til sådan et forslag!

IC4-toget, et meget dyrt bekendskab for Danmark

Men i kroner og ører, vil gennemførelsen af en trafikal ligestilling koste et statstilskud på 100 mio kroner – og helt ærligt, så er 100 mio kroner ikke ret meget, set i forhold til det, som IC4 togene har kostet indtil nu, og den regning vokser stadig.

Så er der også noget, der hedder “Metroen” – som lige er steget med 2 mia kroner. Selv her er 100 mio kroner ikke ret meget i forhold – og slet ikke, når vi kommer ind på  h e l e  regningen for Metroen! Så er der det store trafikforlig – og det er bestemt ikke gratis. Her skulle DSB så selv sørge for indkøb af de nye el-toge?!? Lige her for nylig er der tilført DSB 780 mio kroner til indkøb af toge?!?

Alt dette betaler vi alle til. Hvad med alle betalte til, at Bornholm kunne få trafikal ligestilling? Og når jeg sammensætter dette krav med omtalte rapport, som Winni Grosbøll lige nu sidder med, så kan det vel kun ende op med en “win win” for alle parter?

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *