Hvad spiser Contador?

Spanske Alberto Contador

Alberto Contador (Team Tinkoff-Saxo), er lige for tiden verdens bedste cykelrytter. For nogle år siden, fik Contador en dopingdom for at have indtaget et stof på dopinglisten, så det må siges, at Contador er tilbage på toppen!

Contador blev taget med det forbudte stof clenbuterol. Afsløringen af de forbudte stof, var i så lille en “mængde”, at det bestemt ikke kunne betegnes som præstationsfremmende for rytteren. Contador påstod da også, at den eneste måde han har kunne indtage dette stof på, måttet have været igennem en bøf – købt på det lokale marked. Altså en slags madforgiftning for en cykelrytter.

Men uanset hvad, så er cykelrytteren altid selv ansvarlig for, hvad han spiser – selv om han ikke selv står for indkøbet!

Efter dopingdommen, har Contador kun vist flaget en enkelt gang med noget, der kunne sammenlignes med sejrene før dopingdommen, og det var da han vandt Vuelta a España i 2012.

Hele sidste år måtte Contador sidde i skyggen af sine spanske landsmænd, – og ikke mindst af tourvinderen Chris Froom. Ligegyldigt hvad Contador fandt på, blev han altid indhentet og hægtet af før målstregen.

Men i år har tonen fået en helt anden lyd, ja så meget, at jeg ikke kan lade være med at spekulere over – om han er gået tilbage til bøffen igen, eller måske til noget der er endnu stærkere? Problemer er bare, at når der er så stor forskel på et sceneskift, så er der som regel grund til lidt dybere panderynker.

Det kan jo også skyldes, at Contador har forberedt sig bedre – og derfor er i bedre form end de øvrige ryttere, men det får vi at se længere henne på året, når vi nærmer os de store etapeløb.

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *