Propagandakampagne i Rusland

Lige for tiden kører der en propagandakampagne i Rusland om, at Rusland sender nødhjælp til Ukraine – som pt. slet ikke er i en situation, hvor de behøver nødhjælp!. Nu er det ikke første gang, at russerne gør noget sådan. Det skete også i “de gode gamle sovjetdage”, hvor styret skulle fortælle borgerne, hvor meget det store rige mod øst, hjalp den fattige vestlige verden.

Færøerne og avisen Pravda

Det var her i Thorshavn, at den sovjettiske trawler lagde til

Da jeg boede på Færøerne i 1960’erne, lagde en sovjettisk fisketrawler til i Thorshavn havn, for at få friske forsyninger af ferskvand ombord. På Færøerne er det ret almindeligt at gå ture på havnen, hvilket også en del børn gjorde dengang.

De gode sovjettiske fiskere delte godvilligt chokolade ud til ungerne på kajen, mens en af fiskerne tog billeder af seancen, så de havde noget at vise familien, når de engang kom hjem – troede alle på kajen.

Nogle måneder senere fik en færing fat i det sovjettiske dagblad “Pravda”, hvor der var et billede af børnene på kajen i Thorshavn – men teksten var en del anderledes end sandheden fra kajen i Thorshavn. Under billedet stod teksten: “Sovjettiske fiskere deler brød ud til fattige børn på Færøerne”.

Berlinmuren

Der var også engang en dansk kommunist, der forsøgte at bilde mig ind, at Berlinmuren blev bygget for at holde vestlige flygtninge ude fra Østtyskland.

Ja, man skal sgu høre meget.


Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *