Nye billeder fra Joel Andersen

Igennem flere måneder har jeg hver måned modtaget billeder fra fotografen Joel Andersen, men den gik altså ikke i sidste måned. Nu er der igen kommet post ind på min mailbox fra Kregme i Nordsjælland. Billederne er et par år gamle, men da billederne er her fra Bornholm, vil de altid være aktuelle her på bloggen.

Dette billede fra Dueodde har alle elementer i sig – et flot foto
Dueodde
Alle turister, som har besøgt Bornholm, må helt sikkert kende til Dueodde, alt andet er utænkeligt. Dueodde er vel ikke bare en af de bedste badestrande i Danmark, men ligger sikkert i kategorien “en af de bedste badestrande i Europa”.
Sandet på Dueodde er så fint, at det har været anvendt til timeglas, og revlerne i havet lige udenfor, er af sådan beskaffenhed, at der er både lavt og dybt tæt inde ved kysten, så

Som det kan ses på disse to billeder, er der stor forskelle på Dueodde strand

der er muligheder af enhver art for familiebadning. Også for dem, der vil lidt mere end at soppe, uden de behøver tage for langt ud i Østersøens bølger.

Hvert år under “Etape Bornholm” er løb på Dueodde sandstrand et af elementerne i dette meget populære løb, og med sandets finhed i mente, er der ikke noget at sige til, at de mange løbere søger ned til vandkanten for at løbe, da det må være ekstremt hårdt at løbe i det meget fine sand.
Stranden ved Dueodde strækker sig flere kilometer, helt fra Snogebæk (hvor mange sommerhuse har helt deres egen smalle sandstrand), til rundt om Bornholms sydspids til Jomfrugård strand, der må betragtes som en nudiststrand.

Paradisdalen ved Hammershus

Ikke underligt, at mine tanker strejfer om Bornholm som en grøn ø

Bornholm har i de sidste par år profileret sig som en grøn ø, det er der endnu mange mangler på for at dette kan realiseres, men når jeg ser på Joel Andersens billeder af Paradisdalen, er der alligevel en del om denne påstand.

Når det så er sagt, om “vor grønne ø”, så tænker jeg videre på de politikere som har udvalgt Bornholm som en mulig atomaffaldsplads for det atomaffald, der kommer fra Risø ved Roskilde.

Paradisdalen er et naturområde – lige nedenfor Hammershus

Nu er Paradisdalen ikke udpeget som et egnet sted for atomaffaldet, men det er et endnu smukkere sted på Østbornholm – også kendt som Paradisbakkerne.

Ja, det er svært at forstå, hvad der foregår inde i hovederne på de politikere på Christiansborg? Måske burde atomaffaldet graves ned sammen med metrobanen – nu de er igang med gravearbejdet i København, men det er selvfølgelig for tæt på “Borgen”!

For at komme til Paradisdalen, skal man dreje til venstre ved frihedsstøtten ved Hammershus, og gå gennem lågen til fåreindhegningen. Herefter er det bare at følge stien ned ad bakken og over åen. Men så træder du også ind i en helt usædvanlig naturskov, hvor stilheden kun bliver afbrudt af vandets rislen, men det er vel til at holde ud.

Slotslyngen – på toppen af Bornholm

Det er ikke småting Nordlandet kan byde på af naturoplevelser

Et af mine ynglingssteder, her på Bornholm, må absolut være Slotslyngen. Nu er det meget svært at udvælge sig ynglingssteder her på Bornholm, da øen byder på så mange naturoplevelser, at jeg tvivler på, at ret mange andre steder i verden kan tilbyde det samme – på så lille et areal?

Under Hammershus Borgruin strækker Slotslyngen sig gennem Mølledalen til sydover mod Vang, som ligger på Bornholms vestkyst.

Slotslyngen er en flot naturoplevelse i rammer som ikke findes andre steder

På samme måde, som mange andre steder her på Bornholm, er der afmærkede stier, der fører turisten trygt gennem landskabet, som her byder på vildtvoksende skov, med både birk, bøg, eg og andre træsorter, men i en indramning af isskurede rundklipper. Hvilke andre steder i Danmark findes det?

Her på “toppen af Bornholm” er der meget andet end Hammershus at se på, så hvis man kun bruger bilen for at se Østersøens Perle, så går man glip af rigtig mange naturoplevelser.

Svirrefluen bliver til tider forvekslet med en hveps, hvilket er forståeligt

Svirrefluen

Nu vender jeg tilbage til det som Joel Andersen er mest kendt for her på bloggen, nemlig nærbilleder af insekter og mindre dyr i den danske natur.

Denne gang har søgeren i kameraet ramt svirrefluen, og det gør bestemt ikke billedet ringere, at motiverne er fra Opalsøen her på Bornholm.

Der findes omkring 200 slægter til svirrefluen, der igen deler sig i op til 6000 arter.

Som det ses på disse to billeder, er der forskel på udseende af svirrefluen

Svirrefluen findes overalt på vor klode, lige med undtagelse af Sydpolen.

Her i Danmark har vi registreret 269 arter af denne flue, hvor de ti arter er direkte truede. De meste truede arter er dem der holder til i skove med gamle træer, men også områder, hvor der er udtørret og drænet, er der stor tilbagegang af svirrefluen.

Svirrefluen har seks ben ligesom andre insekter, men den kan variere meget i størrelse og udseende.

Foto: Joel Andersen

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *