Lars Løkke Rasmussen og børnechecken

Hvad er Lars Løkke Rasmussens egentlige plan med forslaget?

Det har skabt harme i den borgerlige lejr i Folketingen, at Lars Løkke Rasmussen (V), har sendt statsministeren et brev, hvori han tilbyder, at regeringen og Venstre sammen løser problemet om børnechecken.

Rent umiddelbart lyder det som en godt idé, at partier samarbejder hen over midten i Folketinget, men jeg bliver lidt mistænkelig når håndsrækningen kommer fra en politisk modstander, der kun er ude på én ting – at overtage statsministerposten.

De konservatives forslag

De konservative, med Lars Barfoed i spidsen, havde ellers strikket et forslag sammen, som hele den borgerlige fløj – sammen med Enhedslisten, kunne blive enige om, et forslag som skulle tvinge regeringen til, at rette ind efter den lov, som blev vedtaget under det sidste borgerlige styre. Dette ville så indebære, at børnepengene først kunne udbetales efter to års ophold i Danmark!

Enhedslistens argument for, at gå med på den galej var, at de så børnepengene som et element for social dumpning, som østeuropæiske arbejdere kunne lokkes til Danmark med – til gengæld for en mindre løn end deres danske kolleger fik udbetalt.

Men forslaget havde en slagside, da det ville bringe regeringen i mindretal, som så kunne udløse et valg, så Enhedslisten havde sine betænkeligheder.

En hemmelig socialdemokrat?

Herefter skrev Lars Løkke Rasmussen, uvist af hvilken grund, til statsministeren, og tilbød sin hjælp for at løse problemet. For mig lyder det lidt underligt? Nu havde de borgerlige halvvejs skovlen under regeringen – og så tilbyder man dem hjælp til at løse problemet? Jeg er forvirret, men selvfølgelig på et højere niveau.

Jeg er godt klar over, at Lars Løkke Rasmussen ikke er “Den hemmelige socialdemokrat”, men jeg kan godt få en mistanke om, at han er “en hemmelig socialdemokrat”!

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *