EU, et bureaukrati vi ikke kan styre

Tidligere statsminister, Poul Schlütter (K) 

Da vi den 2. oktober 1972 stemte for EF, var det en afstemning om varenes frie bevægelighed i en række europæiske lande. Den europæiske union, som vi har banket ned i dag, er meget andet end det vi dengang sagde “Ja” til.

Fra avisernes EU-debat af Knud Schmidt

Da Poul Schlütter engang udtalte, at “Unionen var stendød”, skulle vi have ladet hjertestarteren blive i skuffen, for det EU, der herefter blev vækket til live, har vist sig at vokse sig til en kolos, vi har svært ved at styre. EU er blevet til et bureaukrati, der helt har umyndiggjort os i vort lille Danmark.

Et andet citat fra samme debatindlæg

Med det vokseværk som vi oplever i EU, hvor det snart ikke kan gå stærkt nok med udvidelsen mod øst, kan det næsten kun gå galt. Vi kan bare tage alle de “smårettelser”, som fra tid til anden bliver indskrevet i vor kontrakt med EU, – her bliver befolkningen ikke engang spurgt til råds mere. Statsministeren skriver bare under – ingen grund til afstemning. Danmark bliver langsomt, men sikkert, frataget sin selvstændighed. Alt bliver efterhånden styret fra Bruxelles – langt fra København.

Det er ikke småpenge der kører frem og tilbage mellem EU-landene, hvor korruption og nepotisme efterhånden er den mest blomstrende virksomhed i EU.

Når jeg så læser Knud Schmidt’s debatindlæg, kan jeg bare nikke genkendende til mine egne tanker om EU-politikernes magtsyge og grådighed, hvor vi vælgere kun er malkekvæg i dette sammenhæng.

Er vi vælgere ved at opgive EU-debatten?

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *