2014 Winter Olympics

I Norge er de oppe i et helt andet gear, når vi taler Vinter-OL

Jeg må indrømme, at jeg nok ikke er den store tilhænger af de olympiske vinterlege i Sochi i Rusland. Naturligvis er der enkelte situationer jeg ser, men det er kun dem, der bliver vist i de danske nyhedsudsendelser. Jeg er slet ikke til flere timer foran skærmen ved disse vinterlege.

Nu er det noget helt andet med vore norske, svenske og finske brødre, for dem er det kun vinterlegene der tæller, når sport kommer ind på et olympisk regi. Sommerlegene er selvfølgelig OK, men det er i vinterlegene det gælder.

I Norge er det oppe i et gear, som vi danskere slet ikke forstår, da vi slet ikke har nogen tradition i den retning. Derfor er det også mere end svært for en “fladlus” fra Danmark, at sætte sig ind i en “fjeldabes” følelser, når talen kommer ind på langrend, skihop og ishockey.

Otto, vælger han skihop eller cykling?

Danmark stiller op i styrtløb (hvor vi på ingen måde har noget at gøre), samt i Curling. Selv om curlingsporten i Danmark godt kunne bruge nogle flere medlemmer, så er Danmark alligevel ret god med i feltet blandt verdens fem bedste nationer. Ja, der bliver seriøst talt om, at herrerne godt kan overraske med en medalje?

Det kan da også være, at vore kvinder overrasker?

Nu er curling ikke helt det samme som langrend, skihop og ishockey, eller mange af de andre vintersportsgrene. Danmark får da vist flaget, men så heller ikke mere.

Men med vor norske familie stiller det sig noget anderledes, for de fleste steder i Norge kører skærmen nærmest døgnet rundt.

Alt op til, og under disse vinterlege, drejer sig om de nationale helte. Ja, selv på mælkekartonerne bliver der skrevet om alle de store navne. Den får ikke for lidt oppe i Norge!

Vort norske barnebarn, Otto, ser frem til at blive skihopper engang, men lad os nu se, det kunne jo være, at han er til at overtale til noget med en cykel! Ottos far, Martin, fortæller mig, at Otto allerede sidder på en cykel, som om han aldrig har gjort andet, så måske er der et håb for en ny Thor Hushovd fra Elverum?

Foto: Randi Krog Belseth

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til 2014 Winter Olympics

  1. Randi skriver:

    Njaeh, her kører skærmen nu altså ikke i døgndrift, far. Ingen af os har set det mindste til OL endnu. Læser lidt via nyheder omkring visse nordmænd og medaljer, men vi følger sådan set ikke med. Den må du nok korrigere. 😉

  2. erik skriver:

    Okay – så kører skærmen på slæbegear i Elverum, men med den energi den norske kommentator kører på med under legene, så må det lille hjem i Elverum høre til de få, som ikke følger ret meget med 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *