Julen 2013

René, far til Kasper og Helena.
Julehjertet har jeg selv udformet
Helena viser mor Lene en flot ny natkjole, mens Lene har sine
betænkeligheder om den nu er stor nok.

I disse tider, hvor de sociale medier, så som Facebook og Twitter, nærmest bliver misbrugt på det groveste, skal man vist passe meget på, at skrive, hvor man tilbringer sin juleferie! Så det var en af de helt gode grunde til, at jeg ikke har nævnt, at vi har haft familiebesøg fra Sønderjylland i julen, for ellers kunne det godt tænkes, at huset i Sønderjylland havde fået besøg af ubudne gæster?

Lene havde det helt store smil fremme

Ankomst med juleskibet fra køge

Vor yngste datter, Lene, sammen med sin mand, René, og deres to børn, Kasper og Helena, ankom tidligt om morgenen med færgen fra Køge. De anløb Rønne kl. 06:00, så omkring kl. 06:30 stod hele familien udenfor vor dør i Tejn. Vi havde naturligvis hele spisebordet dækket op til morgenmad med lune rundstykker.

Børnenes sang omkring juletræet

Hvis vi havde troet, at de to børn ikke kunne synge med i dansen omkring juletræet, så blev dette gjort slemt til skamme. Kasper og Helena skrålede næsten højere end vi voksne gjorde – og vi sang højt, så børn i skolen og børnehaven har bestemt gavn af deres sangundervisning.

Vi to gamle, var meget imponeret.

Helena og Kasper igang med de sidste af gaverne

Meeeeen, julegaverne trak jo også deres del af sangen, jo før vi blev færdig, jo hurtigere kom vi frem til julegaverne – og et eller andet sted, var det jo det, der var meningen. Men deres sangstemmer havde gjort deres del af sagen.

95 % af gaverne under træet var til børnene, så her i Tejn levede julen helt op til, at julen er børnenes fest. Men efter alle gaverne var blevet efterset og afprøvet – og efterhånden sat lidt til side, begyndte ungernes iPad igen at tage over.

En iPad kan være svær at hamle op med, selv om det helt nye julegaver, der er “modstanderen”.

Hjem igen til Sønderjylland

Den 29. december tog “synnejyderne” tilbage til det sydlige Danmark. De afsejlede fra Rønne kl. 17:00 imod Køge, og var hjemme igen i Sønderjylland lidt før kl. 01:00 – med to små børn, der var godt trætte efter rejsen.

Men, jeg skal godt nok lige love for, at der er blevet stille i huset i Tejn – lige omkring eftermiddagen den 29. december.

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *