William Heinesen, en færøsk kunstner

William Heinesen. En færøsk forfatter som skrev på dansk

Jeg har mødt mange kunstnere i min tid på Færøerne, men den største af dem er uden tvivl William Heinesen, som både var forfatter, maler og komponist. Mit første møde med William Heinesen var på trykkeriet Einars Prent og Forlag i Thorshavn.

Bortrykkeren, Einar Joensen, var i et ærinde i byen, så derfor tog vi andre os af de kunder, der kom ind i trykkeriet. Og da jeg stod lige ved døren da William Heinesen trådte ind i trykkeriet, fik jeg æren af, at tage imod hans tryksag.

Da jeg havde modtaget hele materialet, spurgte jeg om han ønskede en korrektur tilsendt, hvilket han bekræftede. Derefter vendte han sig for at gå ud af trykkeriet. “Lige et øjeblik”, sagde jeg, “hvem er det til?”

Da han var gået, kom en sætter hen til mig, “at du kunne nænne det”, var hans syrlige bemærkning. Alle på Færøerne kendte William Heinesen – også jeg. Og ja, det var flabet gjort. Men jeg kommer jo fra landet med “Janteloven”,  – men, jeg vil altid huske mit første møde med William Heinesen.

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *