Debatten om “ældrebyrden”!

Skal vore børn passe os, når vi bliver gamle?

Et af de ord, som jeg bestemt ikke bryder mig om, er “ældrebyrden”. Det ord er både diskriminerende og uværdigt for os ældre medborgere.

Den aldersgruppe vi tilhører, sammen med den generation før os, har medvirket til det velfærdssamfund vi i dag kan bryste os af.

Men vi er også en stor aldersgruppe, der enten er gået på pension, eller også står lige foran at forlade arbejdsmarkedet.

Denne situation har været velkendt siden Anden Verdenskrigs afslutning, så det burde ikke komme bag på vore politikere.

Skal vore børn passe os?

Det koster jo penge for kommunerne, hvis en ældre medborger har brug for hjælp, så et af de forsøg, som vore politikere har luftet for at komme det problem til livs, er, at vi som familie også har visse forpligtelser overfor hinanden. Okay, sådan var det også engang, men det har tiderne altså ændret en hel del på!

Vi gør en del i slægtsforskning her på adressen, og fra min slægt på Djursland, kan jeg læse, at familiens afkom, aldrig flyttede ret langt væk fra slægtsgården. I dag har vi et helt andet samfund.

I dag bliver den arbejdssøgende truet med, at få sin arbejdsløshedsunderstøttelse inddraget, hvis personen ikke flytter efter et jobtilbud. Her på Bornholm, skal man over vandet for at få sig en god uddannelse, og skal man så også have glæde af sin uddannelse, så er det med statsgaranti ikke her på øen, at der er et arbejde!

Alt i alt bliver familierne splittet op, så det der med, at vore børn har en forpligtigelse overfor deres forældre, kan i rigtig mange tilfælde slet ikke lade sig gøre. Mange familier er i dag spredt ud over hele landet.

Men hvad med samfundets forpligtigelse overfor de ældre, der igennem et langt liv har bidraget til udviklingen af et velfærdssamfund? Eller er “ældrebyrden”, den eneste tak vi kan forvente i den form for “taknemmelighed”?

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *