Blev “Piraten” myrdet?

Marco Pantani – eller “Piraten” pga. tørklædet

Marco Pantanis mor, Tonina Pantani, vil have sagen, vedrørende hendes søns død, genåbnet, da hun mener hendes søn kan være blevet dræbt – og ikke, som det tidligere er blevet fastslået, at han døde af en overdosis morfin for egen hånd.

Marco Pantani, italiensk cykelrytter, eller “Piraten”, et navn som han også gik under, vandt både Giro d’Italia og Tour de France, men er aldrig direkte blevet testet positiv for brug af doping.

Men i 1999 blev “Piraten” smidt ud af Giro d’Italia, da hans hæmatokritværdi lå på 52. Det var 2 over den tilladte grænse på 50. Det i sig selv må siges, at Pantani var dopet.

Når det var tilladt, at have en hæmatokritværdi på 50 – selv efter en ekstrem hård bjergetape, så kan man roligt hævde, at det var tilladt at dope sig dengang, da en værdi af den størrelse var yderst unaturligt.

I 2004 blev Marco Pantani fundet død på et hotelværelse. Tilsyneladende havde han taget en overdosis af kokain, og da det var almindelig kendt at han længe havde været stofmisbruger, blev konklusionen, at det var årsagen til hans alt for tidlige død.

Dog tvivler Pantanis mor på, at det er hele forklaringen på hendes søns død, der, ifølge APF, har sagt til de italienske medier, at hun agter sagen genåbnet.
“Jeg har bedt om, at få efterforskningen åbnet igen, fordi jeg vil have en forklaring og et svar. Jeg vil vide, hvordan min søn døde!” siger Tonina Pantani.

Med den viden, vi har fået så mange år efter, hvor dopingen nærmest var legal, set i lyset af en lovlig hæmatokritværdi på 50, kan jeg godt forstå Tonina Pantanis bekymring, da Marco Pantani var begyndt at blive lidt for “åbenmundet” om, hvad der foregik i det professionelle cykelliv – og ikke mindst, hvem der kunne stå bag dette.

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *