Bornholmsmesterskabet i enkelstart

De tre første i BM-enkeltstart 2013

I går lørdag den 24. august, var der årets mesterskab i enkeltstart på cykel, som denne gang var arrangeret af Team Cycling Bornholm (TCB).

Som sædvanlig skal der bruges en del frivillige for at et sådan arrangement kan køre problemfrit, så derfor stillede jeg, sammen med mange andre, også op som kontrollant m.v.

Jeg havde fået to opgaver (altså ikke på én gang), hvor den ene var, sammen med Benny fra TCB, at være kontrol ved et vendepunkt.

Nu var der kun to deltagere i denne klasse til vendepunktet, da de øvrige kørte en rundstrækning på 24 km, derfor ilede vi videre til vore næste opgaver.

Vejret var perfekt med en frisk vind, tørt med 22 graders varme. Ruten, på de 24 km, var både teknisk og fysisk krævende for deltagerne, så jeg så frem til et godt løb.

Grethe Pihl drøner ned ad bakken på Kåsevej

Inden starten stillede TV 2 Bornholm med kamera og en journalist. De skulle lige have et interview med en kvindelig rytter på 66 år.

Kvinden, er ikke bare min træningskammerat på landevejen, men også fra Klemensker Fitness, Grethe Pihl, som er ret usædvanligt på en cykel. Ikke mange, i hendes alder, kan præstere det hun kan.

Benny satte jeg af ved et større “vej-T”, hvor han skulle lede rytterne videre i den rigtige retning.

Jeg havde fået en opgave, sammen med et par hjemmeværnsfolk (ja, jeg er tidligere KC i hjemmeværnet), at sørge for, at rytterne kom helskinnet ud på en større trafikeret vej, hvor rytterne kom fra en sidevej, ned ad en bakke, i et tæt bevokset område.

Udsynet fra sidevejen var slet ikke eksisterende, så det var meget vigtigt, at vi tre mand stod rigtigt placeret, så den sidste mand kunne stoppe trafikken i tide – inden rytteren svingede ud på den større vej. Samarbejdet fungere perfekt, så alt klappede efter planen.

Selve resultatet af enkeltstarten var næsten forudsigeligt, da Christian Andreassen vandt i tiden 32,50 min, klart foran Jacob Rasmussen, 35,12 min og på tredjepladsen kom Peer Olsen i tiden 39,05. En ret stor tidsforskel mellem de tre første i en enkeltstart på 24 km.

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *