Bornholm Rundt 2013 – med kommentarer

Det var 14. gang jeg kørte motionscykelløbet Bornholm Rundt – og sikkert også den sidste gang jeg vil køre den. Det som løbet engang var tiltænkt, er efterhånden overstået for lang tid siden – et motionscykelløb, hvor alle kan deltage i sit helt eget tempo.

I dag køres der meget mere cykelløb end motionscykelløb, selv om der stadig ikke er tidstagning i løbet!

Det har længe været en offentlig hemmelighed, at et par ryttere “sprang lidt over” for at køre på et andet hold (de stod lige på den anden side af vejen, hvor starten foregik) – dette var der slet ingen, der havde noget imod. Men i dag, hvor der nu sendes 100 ryttere af sted på én gang (det “normale” var engang 50 ryttere) – og et større antal ryttere venter på tankstationer for at køre med et udvalg hold, giver en helt anden og langt farligere situation.

Engang var det også tilladt at køre på landevejene – for ALLE, nu er det kun tilladt, hvis man holder en fart over 25 km/t. Der tages altså hensyn til dem der vil køre stærkt.

Min norske svigersøn blev bedt om, at køre på cykelstien (ikke undertegnede) – selv om han kørte med 27 km/t. På en del af nordkystens cykelstier, var der så mange turister, at det var umuligt at køre uden at råbe højt, da alle havde den opfattelse, at de gik på et fortov/gågade. Og så er der cykelstier, hvor man må køre begge veje, det er bestemt ikke egnet i et cykelløb! Mange steder anvender billister ligeledes cykelstierne som P-pladser, helt uden politiet griber ind?!?

Tilbage til “cykelløbet” som er helt okay for mig – men kald det så for et cykelløb, med alt hvad der dertil hører.

  • Dvs., at der skal ske tidstagning for deltagerne.
  • Alle skal kunne køre på landevejene
  • Der indføres tidstagningchip til alle deltagere – samt tidtagningstæpper på udvalgte steder af ruten, så snyd ikke kan finde sted.
Man kunne eventuelt dele Bornholm Rundt op således, at cykelrytterne kører først, altså dem der vil køre rigtig cykelløb – og derefter cykelmotionisterne.

Foto: Randi Krog Belseth

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *