Bopælspligten ophæves delvis på Bornholm

Winni Brosbøll, Borgmester. Jeg mangler stadig svar på, om Boligreguleringsloven
indgår som et element i debatten om bopælspligten?                    Foto: Fra nettet 

Den løsning, der lægges op til, at bopælspligten på Bornholm ophæves i de mindre byer, hvilket vil sige, at i Rønne, Hasle, Allinge, Nexø, Aakirkeby, Svaneke, Gudhjem, Melsted og Klemensker, som regnes for større byer – ikke får bopælspligten ophævet, men resten af Bornholm vil, efter forslaget, få bopælspligten ophævet.

Om Bornholms Regionskommune så har Boligreguleringsloven med som et element i ophævelsen af bopælspligten, har jeg endnu ikke fået svar på!

Med alle de tomme huse, der fortsat er i byerne på Bornholm, vil det rent teknisk stadig kunne lade sig gøre, at få bopælspligten ophævet i de større byer på øen – med Boligreguleringsloven som et direkte redskab!

Jeg har hørt argumenter som, at Bornholm dør om vinteren, samt, hvorfor skal sommerhusene ind til byerne, da der er sommerhuse nok på Bornholm. Det er som om disse mennesker ikke begriber, at Bornholm er under afvikling, og at folk flytter fra øen, samt flytter der flere og flere til Rønne – resten af øen bliver affolket.

Problemet er et faldende befolkningstal og alt for mange tomme boliger!

Mange huse står tomme, og meget få af disse huse vil blive solgt til bornholmere. Disse huse vil forfalde lige så stille, så den løsning, som Teknik- og Miljøudvalget har besluttet, at indstille til kommunalbestyrelsen, er slet ikke nok!!! Der skal meget større “boller på suppen”!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *