Tour de France 2013

Chris Froome, vinder af Tour de France 2013

Årets Tour de France var lige så kedeligt som dengang spanieren Miguel Indurain vandt fem gange i træk. Dengang var løbene så forudsigelige, at de var røvkedelige. Spanieren kontrollerede løbet fra først til sidst, så spændingen blev taget helt ud af løbet.

Næsten på samme måde var touren i år, dog med få undtagelser. Da Chris Froome overtog den gule føretrøje, slap han den ikke igen, og med en enkelt undtagelse, kørte han alt og alle udbrud ind igen, for derefter at slå kontra, så konkurrenter ikke skulle have klinket noget – for de havde simpelt hen ikke et modspil til Mr. Froome fra Team Sky.

I de sidste 20 år, har vi været vant til, at langt de fleste ryttere fra Tour de France var dopet med alt muligt, derfor er vi også meget obs. på, når en rytter kører ekstraordinær stærkt – hvilket man godt kan sige, at det gjorde Chris Froome i rigtig mange tilfælde. Derfor er det helt naturligt, at ingen helt  rigtig tror på ham, når han fortalte, at han er ren!

Ulven kommer!

Den sætning – om at være ren – har vi hørt FOR mange gange, og ingen tror rigtig på den. Man kan næsten sammenligne det med historien om “ulven kommer”. Den dag det virkelig sker, er der ingen der tror på det. Dette KAN være tilfældet med Chris Froome, men det må tiden så vise.

Når man så ser på større navne, som f.eks. Andy Schlecks præstation under touren, som ikke var det helt store at skrive hjem om, så KAN dette godt give en mening, hvis touren i år har været dopingfri – for mange af  de “store navne” præsterede slet ikke det samme, som det de er kendt for?!?

Nye navne

Jakob Fuglsang

Det var befriende med et nyt navn som Nairo Quintana fra Columbia. En helt ny rytter fra Andesbjergene, som kørte sit første Tour de France.

Nairo Quintana er en meget stilren og ydmyg rytter, der kørte et rigtig flot Tour de France.

Han præsterede at erhverve sig ungdomstrøjen, bjergtrøjen og en samlet nummer to i touren. Super flot – ham vil vi se mere til.

Vor egen Jakob Fuglsang, kan vel næppe kaldes for et nyt navn – her i Danmark, men alligevel. Jakob kører for Team Astana – som kaptajn!

Han havde sat sig et mål, at ende i top ti. Han blev samlet nummer syv, og må derfor betragtes som et nyt navn i toppen af Tour de France.

Det danske hold Team Saxo-Tinkoff

Holdejer Bjarne Riis stillede op med store forventninger til sin toprytter, Alberto Contador. De var kommet for at vinde – og intet andet.

Det gjorde så ikke. Ikke bare Chris Froome satte Alberto Contador på plads, også to andre ryttere, Nairo Quintana og Contadors landsmand, Joaquin Rodriguez, satte Contador på løbets sidste bakke, så Contador røg helt ud af podiet. Det må have været en slem bet for Bjarne Riis og holdet!

Okay – Team Saxo-Tinkoff vandt så holdkonkurrencen, men det er en meget lille plaster på et stort sår!

Team Saxo-Tinkoff er et dansk hold – uden en eneste dansker i touren! Så for mit vedkommende var holdet ligegyldigt. Jeg fulgte de tre danskere, som kørte på andre tre forskellige hold.

Et lille gratis råd

Team Saxo-Tinkoff burde finde sig en anden talsmand end Bjarne Riis. Ikke engang en hosekræmmer fra Bjarnes hjemegn i Herning, ville ansætte ham som sælger. Han er direkte skadelig for holdet, hver gang han toner frem på skærmen for “at ytre sig”. Bare min mening.

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *