I dag starter Tour de France

Carlos Sastre – var han dopet i 2008?            Foto: Fra nettet

Egentlig behøver jeg ikke gøre opmærksom på denne begivenhed, da alle TV-medier er fyldt med budskabet om Tour de France, samt bliver der solgt tonsvis af magasiner om det store franske cykelløb.

Det bliver tre hårde uger – ikke bare for rytterne, men også for os TV-seere, familier osv. for ingen af os “cykeltosser” vil undvære bare ét minut af dette spændende løb.

Så fortsætter det evige spørgsmål om en ren sport igen. Spørgsmålet er ikke blevet mindre efter, at Lance Armstrong lige har udtalt, at det er umuligt at vinde touren uden brug af doping.

Dette kunne så oversættes til, at samtlige tourvindere har anvendt doping i en eller anden form?

Siden vor egen Bjarne Riis vandt Tour de France i 1996, har der været rigtig meget fokus på doping, og ikke mindst efter mange topryttere – især på det sidste – har indrømmet brugen af doping. Men – en rytter som spanieren, Carlos Sastre, som i sin tid kørte på Team CSC ved Bjarne Riis, og som vandt Tour de France i 2008, har der været meget stille om i dette spørgsmål. Det er som om denne rytter ikke eksisterer i denne sammenhæng?

Doping eller ej, vi vil alle sidde klistret til skærmen i de næste tre uger – uanset hvor mange nye sager der kommer frem.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *