Marianne Jelved og cykelsport

For omkring 11 år siden, fik jeg certificeret Bording A/S i Odder efter ISO 14001, som er en miljøcertificering. Som miljøchef var jeg den ansvarlige for hele forløbet, og stod derfor for hele arrangementet – fra start til slut.

Da certifikatet var i hus, kom Odders borgmester og kommunaldirektøren for at ønske tillykke med certifikatet, da vi var den første virksomhed i Odder, der havde gennemført en miljøcertificering.

Jeg havde fået den tvivlsomme ære, at tale med borgmesteren om certifikatet. Når jeg skriver “tvivlsomme ære”, er det fordi, at borgmesteren ikke anede hvad certifikatet drejede sig om. Jeg forklarede ham så, at virksomheden havde indført miljøledelse efter ISO 14001 – og spurgte så forsigtigt, om han ikke havde “bare lidt” kendskab til miljøledelse? Nej, svarede borgmesteren, det havde han folk til! Man kan jo også spørge for dumt!

Nu gik så det videre forløb, at borgmesteren tabte næste kommunalvalg – og måtte tage sig til takke med en anden stilling i det kommunale. Borgmesteren blev formand for teknik og miljø!

Ja, sådan kan det gå – manden blev formand for noget han ikke vidste noget om! Det havde han jo folk til.

Kulturminister Marianne Jelved

Nu har vi fået en kulturminister, Marianne Jelved, der både har været økonomi- og vicestatsminister, samt statsministerkandidat for Det Radikale Venstre, så derfor kunne hun sikkert nok også lige klare at være kulturminister.

Men, nu er det således indrettet, at sporten også hører ind under denne stillingsbetegnelse – og hvem siger, at Marianne Jelved ved noget som helst om sport?

I dagbladet Politiken bevidste kulturministeren, at det med sport, nok ikke lige er hende – idet hun udtalte sig om den generations cykelryttere, som har vedkendt sig, at have anvendt doping i deres sport. Og den udtalelse faldt bestemt ikke ud til cykelrytternes fordel!

Kurturministerens kommentar, hvor hun kaldte rytterne for “sørgelige eksistenser, der har snydt sig til ære”, faldt den tidligere professionelle cykelrytter, Brian Holm, så meget for brystet, at han ikke kunne holde (som han plejer) sin kæft.

Brian Holm

“Vi har fortjent de tæsk, vi får for det vi gjorde dengang – ingen tvivl om det. Og ingen skal have ondt af os” – siger Brian Holm bl.a. til Politiken, og fortsætter, ” når jeg bliver sur over Jelveds ord, så skyldes det, at sporten i 80’erne og 90’erne fandeme ikke var for slapsvanse og sørgelige eksistenser. Det var snarere en slags light udgave af Anden Verdenskrig på to hjul.”

Det fortæller, hvor lidt kulturministeren ved om cykelsport – og doping! Mange tror, at man bare kan tage EPO og så køre som en besat bagefter – uden at træne ret meget! Det er bestemt ikke tilfældet. De fleste professionelle træner 7-8 timer – hver dag, uanset vejret. Cykelsporten hører til en af de hårdeste sportsgrene i verden, så, at sammenligne vore tidligere professionelle cykelryttere med slapsvanse er, at gå langt ud over grænsen.

Kulturministeren burde heller koncentrere sine kræfter på, at få fat i de korrupte bagmænd – som styrer dopingen!

Det er de personer, der IKKE afslører bagmændene, der er slapsvanse, Fru Marianne Jelved! (Citat: Jørgen Emil Hansen, en af Danmarks bedste amatørcykelryttere nogensinde)

Fotos: fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *