Ulven hører ikke til i Danmark – mere

Den første ulv, der blev fundet død i Nordjylland

I de sidste par måneder har vi kunne læse om ulvens genkomst i den danske natur. Det er bl.a. bevist ved, at der er fundet en død ulv i det nordligste Jylland, samt, har man fundet spor af ulve – og ikke mindst, de mange ulve angreb på får i det midtjyske.

Da ulven er tilbage i den danske natur, har det fået mange naturelskere til at udtale sig om, at der er plads til ulven i Danmark, samt – at, der er føde nok til omkring 100 ulve i form af råvildt, mus m.v. Så den side af sagen skulle være i orden.

Jeg går ud fra, da ulven indvandrer fra Nordtyskland, at der “bare” er tale om, at ulven skal opholde sig i Jylland, for jeg er ret sikker på, at hvis ulven, på en eller anden måde, også slår sig ned på Sjælland (måske endda Nordsjælland?), vil piben nok få en anden lyd!?!

Ulven har allerede gjort stor skade blandt får

Og hvorfor er ulven så ikke en del i Danmarks natur – mere?

Joh, da det er mange år siden vi sidst havde ulve, som dengang var et naturligt del af vort dyreliv, har vi indrettet os helt efter dette. Hvilket vil sige, at landet (vort lille land) er blevet udbygget så meget, at der ikke er plads til et dyr i denne “vægtklasse” – da vi ikke kommer uden om, at ulven er et rovdyr i en kategori, som réelt hører hjemme i en indhegning i Danmark.

Præsidenten for danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen, mener, at vi i Danmark må acceptere, at ulven gør sit indtog i Danmark! Undskyld mig, men damen har nok ikke helt tænkt tanken til ende?

Skal ulven færdes fri i naturen i Danmark, eller skal den ind i indhegninger?

Og alligevel – der ER altså arealer i Jylland (undskyld Jylland, nu er den der igen), hvor ulven ville kunne stortrives.

Men, jeg mener at have hørt, at vi også har en del turister i de egne af Jylland, som mange har udset sig til et område for ulve, så det vil ikke undre mig, at der pludselig bliver et stort “mandefald” i turismen i de dele af Jylland – ja, måske i det meste af Jylland?

Så det drejer sig ikke bare om, at vi finder en eller anden fond, som kan dække de tab, som vore bønder helt sikkert vil lide fremover mht. husdyr på markerne, vi skal også finde en kasse, der kan dække de store tab, som turismen helt sikkert vil få, når ulven finder sig til rette i naturen.

En ulveekspert har i går udtalt, at ulven nemt kan tilpasse sig mennesker, der bor så tæt, som det er tilfældet i Danmark, men faren vil også være, at ulven derved anser mindre børn som en naturlig del af fødekæden!

Med mindre, vi indretter nogle indhegnede naturreservater til ulvene – på samme måde, som vi her på Bornholm har indhegnet et område til vore europæiske bison, vil der ikke plads til ulven i den danske natur.

 Foto: Fra nettet.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *