De bornholmske politikere og bopælspligten

Winni Grosbøll klarede det royale besøg i sommer
meget flot. Sagen om bopælspligten er bestemt ikke
ikke i den ende af karakterskalaen!   Foto: Erik Krog

I denne uge har Tejn Borgerforening afholdt deres generalforsamling, og ifølge formanden, Brita Hansen, var der en afstemning om en ophævelse af bopælspligten – hvilket resulterede i 5 stemmer imod og 80 stemmer for en ophævelse af bopælspligten!

Den 17. januar 2013 afholdtes der et seminar i BRK om bopælspligten, samt, hvilke resultater fra Ærø, der er opnået ved en ophævelse af bopælspligten.

Efterfølgende har borgmester, Winni Grosbøll, været på TV2 og forklaret, at det er nødvendigt, at der skal ske noget med bopælspligten, da vi har alt for mange huse til salg på Bornholm!

Siden er der ikke sket mere i sagen.

Her på min blog har jeg belyst, at det er yderst nemt for købere, som er ude efter en meget billig sommer- eller fritidsbolig, kan nemt indfri dette ønske, – som tiden er nu!

Helårshus som fritidshus!

Dette kan gøres ved at købe et helårshus, som f.eks. er placeret et rigtigt godt sted ved kysten, og efterfølgende få bopælspligten ophævet efter bare tre måneder – med boligreguleringsloven i hånden. Dette gælder både for danskere og udlændinge!

Men som boligsituationen er nu, er det kun købere, der får en rigtig god gevinst ud af dette. Sælger, altså borgeren på Bornholm, som ved kommunalvalget var med til at stemme politikerne ind, får intet ud af dette.

Politikere og borger/vælger

Egentlig oplyser de samme politikere ikke borgerne om sagens rette sammenhæng – som både politikerne og forvaltningen er helt klar over!

Dette er bestemt ikke fair over for den bornholmske vælger, der samtidig står og skal sælge deres hus, at de ikke får de korrekte og aktuelle oplysninger, der er medvirkende til, at sælge til bedste pris.

Der er vel meget passende, at politikerne tænker på dem, der har valgt dem!

I bedste fald, kan vi vente et svar inden sommerferien – skriver borgmester, Winni Grosbøll.

Er dette svar godt nok?

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *