Fortsætter heksejagten efter Rolfs indrømmelse?

Rolf Sørensen indrømmer brug af doping.       Foto: Fra nettet

Det er efterhånden en del tidligere danske professionelle cykelryttere, der har indrømmet brug af doping. I går kom Rolf Sørensen med i føregruppen af dette felt, men vi har mange andre tidligere topryttere, som der slet ikke har været fokus på i denne kategori.

En af de første gange jeg havde mistanke til Rolf Sørensens dopingmisbrug var, da han blev spurgt på TV, om han nogensinde havde taget doping, hvorefter Rolf svarede: “Nej, det har jeg sådan set ikke”. Det svar var lige så godt som Bjarne Riis’s svar – “Jeg har aldrig havde været testet positiv”.

Der er efterhånden også et andet spørgsmål, der presser sig på i denne forbindelse. På trods af en næsten total overvågning, og et “whereabout system” for alle professionelle cykelryttere, så er det alligevel lykkedes temmelig mange ryttere, at gå udenom systemet, så de helt har undgået, at blive testet positive for anvendelse af doping!

Dette faktum kan vise sig, at der må stilles endnu flere spørgsmål – ikke bare til rytterne, men også til kontrollanter, holdejere, holdlæger, UCI og ikke mindst sponsorerne? For efterhånden tyder det stærkt på, at op til 99% af alle ryttere – i det professionelle regi – har været dopet i et eller andet omfang? Og ingen i dette game, skal bilde mig ind, at de intet vidste!

Der har, så vidt jeg ved, heller ikke været stillet spørgsmål til Ole Ritter, Keld Rodian, Leif Mortensen, Niels Fredborg, Peder Pedersen, Mogens Frey og mange flere, hvor det pludselig væltede ind med store danske cykelresultater?

Da Leif Mortensen blev amatørverdensmester på landevej i 1969, havde Danmark ikke haft en verdensmester siden Henry Hansen vandt i 1931 (Henry Hansen havde forøvrigt også to olympiske guldmedaljer fra 1928 ved OL i Amsterdam). Efterfølgende er det nærmest væltet ind med danske verdens- og olympiskemestre i cykelsporten?!?

Vort antidopingsystem har spillet fallit i dette regi. Rytterne har kunnet fortsætte med deres dopingmisbrug, som har stået på meget længe – med selv de største cykelryttere i Tour de France’s historie som aktive deltagere.

Er tiden efterhånden ikke kommet til, at vi skal indstille denne heksejagt, få en effektiv dopingkontrol – og så komme videre?  

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *