Skal Michael Rasmussen helt ud af cykelsporten?

Allan Johansen

Jeg læste forlede, at den tidligere cykelrytter, Allan Johansen, fra cykelholdet “Concordia-Riwal”, udtale, at han ikke kunne holde ud, at se Michael Rasmussen, allerede til næste år, vil være at finde som aktiv sportsdirektør for cykelholdet “Christina Watches-Onfone” (som Michael Rasmussen er medejer af) – til trods for Michael Rasmussens løgne og massiv doping i en lang årrække som aktiv cykelrytter.

Når vi nu tager udgangspunktet i Michael Rasmussens karantænedom, som var to års udelukkelse for en “whereabout sag”, der fra starten kun var på to advarsler! Men hans bortvisning fra touren i 2007, fik det hele til at tage en helt ny drejning, hvorefter han fik to års karantæne. Da Michael Rasmussen, efter endt karantæne, så ville genoptage sin karriere, var der ingen cykelhold, der ville ansætte ham. Mange andre professionelle cykelryttere kunne omgående genoptage deres cykelkarriere – efter en dopingdom, hvor Michael Rasmussens dom, slet ikke handlede op doping. Hvad vi efterfølgende er blevet klogere på, kan vi ikke bruge til noget vedrørende dommen dengang!

Michael Rasmussen

Altså blev Michael Rasmussen dømt meget hårdere end sine kollegaer, og det viste sig også, at han slet ikke kunne komme på et cykelhold, der havde adgang til de store løb, så han måtte pænt takke ja til et hold, der  ikke havde nogen betydning overhovedet – bare for at komme i sadlen igen!

For at kunne komme videre til de store løb, indledte Michael Rasmussen et samarbejde med Christina Watches, om et nyt cykelhold, hvor han selv var en af hovedkræfterne som aktiv cykelrytter.

Dopingindrømmelserne ruller

I mellemtiden tonede Lance Armstrong frem på verdens TV-skærme, stærkt presset af Tyler Hamiltons bog “Det hemmelige løb”, som efterhånden kunne anvendes, som et rent opslagsværk, i mange professionelle cykelrytters dopingmisbrug fra deres aktive tid i sporten. Lance Armstrong indrømmede sit årelange dopingmisbrug, men han har ikke indvilliget i at røbe sine kilder, da han påstår at være ene om at dope sig – helt uden hjælp. Hvem tror på det?

For at komme dopingen til livs, skal der ryddes helt op i dette svineri, hvilket Michael Rasmussen har indvilget i. Michael har fortalt antidopingmyndighederne, i en lang række lande, alt hvad han ved om det han har været involveret i, samt hvilke personer, der har deltaget aktivt i dette misbrug. Dette har gjort Michael Rasmussen til en hadet mand i cykelsporten.

Er det dette, der er årsag, at Allan Johansen ikke har den store lyst til at se Michael Rasmussen som sportdirektør til næste år?!?

Hvis Michael Rasmussen skal forvises helt fra cykelsporten, så skal alle, der har været involveret i dopingsager, forvises fra cykelsporten – og her har vi personer, der sidder i DCU, som også har været involveret i doping!

Helt ærlig, så syntes jeg, at Allan Johansens synspunkt er hyklerisk!

Lækage i Michael Rasmussens dopingafhøring

Brian Holm – i sin aktive tid som cykelrytter

I forbindelse med Michael Rasmussens forklaring til antidopingmyndighederne, er der sluppet materiale ud om, at danske cykelryttere har været dopet under de olympiske lege i 2004!?!

Afhøringerne af Michael Rasmussen har været foretaget bag lukkede døre, og er derfor helt fortrolige. Ikke desto mindre har dagbladet Politiken kunne afsløre, hvad der er foregået bag disse lukkede  døre!

Dette har fået den tidligere cykelrytter og nuværende sportsdirektør, Brian Holm, til at rette  en kritik mod de seks personer, der har været tilstede under omtalte afhøringer.

Michael Rasmussen har vidnet under ed, og derfor vil der selvfølgelig komme navne frem, når spørgsmålene bliver rettet direkte imod bestemt situationer, løb osv., hvilket også var tilfældet i vidneafhøringerne i Holland. Men, at disse afhøringer ikke har kunnet holdet indenfor lokalet for afhøringerne, er ikke Michael Rasmussens skyld – og derfor er Brian Holms kritik berettiget!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Skal Michael Rasmussen helt ud af cykelsporten?

 1. erik skriver:

  Denne kommentar er skrevet af John Kreiner – via Facebook:

  Jeg har prøvet at lægge fælgende kommentar på din blog, men det virkede vist ikke:

  At en tidligere cykelrytter, Allan Johansen, synes, at Michael Rasmussen skal holdes helt uden for cykelsporten i fremtiden, rejser spørgsmålet, hvorfor?

  I øjeblikket bruger alverdens cykelfolk uanede ressourcer på at afdække, hvem, der har dopet hvem og hvor ofte for år tilbage, til hvad nytte?

  Slå dog en prop i og brug tiden til at konstatere, at der tidligere var et voldsomt misbrug af doping i cykelsporten, og brug denne konstatering til at komme videre.
  Brug den viden, konstateringen har givet til at sikre, at det ikke gentager sig. Brug den nye viden til at udvikle effektive kontrolmetoder, men også kontrolformer, der kan afsløre eventuelle kilder, der uforvarende kan komme ind i en atlets krop, og indfør så endnu strengere karantæner.

  Efter min mening, bør der allerede første gang en atlet tages i doping, kunne indføres livsvarig karantæne, men atleterne skal naturligvis kende risikoen, og så er der måske en mulighed for at komme videre.

  Det er muligt, at det opfattes som en kættersk holdning, men at bruge så meget tid på at afdække dopingmisbrug hos tidligere cykelryttere, der for længst har sat cyklen i garage, bringer i hvert fald ikke cykelsporten fremad og ind på rette spor.

  Brug al den nye viden til at forebygge, og kom så videre…

 2. erik skriver:

  Jeg kan kun være helt enig i John Kreiners kommentar. Vi kan bare se på de mange dopingmisbrugssager som dukker op hele tiden. Sager, der er foregået over flere år – uden de involverede ryttere på noget tidspunkt er blevet testet positiv?!?

  Træk en streg i sandet – indfør nye og effektive metoder, der kan afsløre dopingsyndere.

  Som det har været hidtil, har det blot animeret til rytterene at blive ved, da det næsten har været umuligt at afsløre dem, hvilket sagen Michael Rasmussen har bevist.

 3. erik skriver:

  Men nu er det ikke bare mig, eller for den sags skyld, de øvrige der læser dette indlæg, der skal overbevises om "en streg i sandet", det gælder også dem der sidder i UCU og DCU, der tror, at de alene er sat i verden for at gå efter dopingsynderne, og så længe de bliver ved med det, kommer vi ikke videre.

  Overbevis Jesper Worre (DCU) og Peder Pedersen (UCI) om dette – nej vel?

  Derfor vil dette fortsætte i meget lang tid!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *