Konflikten mellem Jesper Worre og Michael Rasmussen

Michael Rasmussen og Alberto Contador i 2007

Der er sikkert ikke ret mange, der helt husker, hvordan konflikten mellem DCU direktør, Jesper Worre, og Michael Rasmussen startede – og som kulminerede under Tour de France i 2007.

Michael Rasmussen havde “lidt problemer” med sine “where about”, så han havde været til en kammeratlig samtale i DCU, hvor Jesper Worre og DCU formand, Tom Lund, pålagde Michael Rasmussen, hvor vigtigt det var, at han overholdt sine “where about”, da han ellers kunne risikere en karantæne ved den tredie advarsel.

Hvad der ellers er blevet sagt ved dette møde, ved jeg intet om, men jeg havde allerede dengang en fornemmelse af, at der ikke var helt enighed mellem parterne.

Midt under Tour de France, lod Jesper Worre bomben springe om, at danskeren, Michael Rasmussen, som førte Tour de France, var blevet vraget til de danske cykellandshold. Herefter var interessen vagt om Michael Rasmussen – men for noget helt andet end sin føring i Tour de France. Jesper Worre måtte have sine grunde til, at dette var meget vigtigt, at få det ud under verdens største cykelløb?

De næste spørgsmål og svar til DCU belyste, at det drejede sig om Michael Rasmussens “where about”, som  var problemet omkring landsholdspladsen. Herefter tonede Jesper Worre frem på dansk TV, hvorfra han fortalte, at en rytter måtte have 2 advarsler – men en tredie advarsel udløste en karantænedom. Michael Rasmussen havde advarsler fra to instanser – to advarsler fra hver instans! Og, fortsatte Jesper Worre, to plus to er fire!

  • Nu er det, at Jesper Worre leger med sandheden. Selvfølgelig er hans regnestykke rigtigt – hvis man ser helt bort fra de øvrige regler i “where about”, for en enslydende advarsel  af de anerkendte antidopingmyndigheder, som undersøger en professionel cykelrytters “where about”, tæller kun for én advarsel, og da begge advarsler var enslydende, talte advarslerne kun for to advarsler – i alt!

Så réelt set, havde Michael Rasmussen kun to advarsler på det pgl. tidspunkt!

  • Et andet punkt, som Jesper Worre overtrådte var, at en rytters advarsler er private, således, at DCU havde tavshedspligt omkring dette, hvilket næppe kunne påstås, at DCU overholdte!
Michael Rasmussen og hustru

Altså, der var en række punkter som DCU overtrådte dengang, og Michael Rasmussens senere dopingindrømmelse, giver slet ikke DCU ret i, at de dengang udleverede Michael Rasmussen.

Så når Jesper Worre og Tom Lund forleden udtalte, at de gjorde det rigtige i 2007, fortæller mig, at de ikke har forstået noget som helst.

At så Jesper Worre, var arkitekten bag et fantastisk VM på dansk grund (den ros skal han sgu ha’), godkender på intet tidspunkt for fortidens synder – så som hans egne dopingsager og sagen imod Michael Rasmussen.

Billederne er taget fra facebook

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *