Pensionist på bloggen 2012

Pensionisten på Bornholm

2012 blev mit første hele kalenderår på bloggen, som også er blevet til et år med en del indlæg – og især på det sidste. Når jeg gennemser året, bliver det til en del indlæg, der hentes fra alle mulige retninger. Der er måske fire indlæg, der træder lidt frem.

 • Her tænker jeg på Trolling Master 2012, hvor jeg dækkede alle fire dage med tekst og billeder. 
 • Folkemødet prøvede jeg at at vise stemningen på pladsen i Allinge. 
 • Dronningen og prinsens besøg på Bornholm, hvor jeg tog et godt billede af regentparret på “Dannebrog” – så godt var billedet, at Flensborg Avis valgte at sætte det på bagsiden af avisen. 
 • Til sidst var der den historiske begivenhed den 26. november, hvor den cypriotiske regering valgte at hædre de danske FN-soldaters indsats på Cypern, ved en reception på den cypriotiske ambassadørs domicil i Hellerup.

Der har også været mange andre indlæg, hvor jeg bl.a. har tænkt på familie og venner i forskellige sammenhæng, men jeg har bestemt også forsøgt at profilere Bornholm, ved bl.a. at skrive om:

 • En fototur i Svaneke
 • Tasmanerne på tur på forskellige steder på øen
 • Melstedgård, som er et rigtigt godt sted for turister
 • Martin Andersen Nexø’s hus i Nexø
 • Hammershus
 • Rytterknægten
 • Helligdomsklipperne 

– og en del mere, samt har jeg skrevet om olietønder m.v. på Tejn havn, som heldigvis blev ryddet så meget op, at de åbne tønder ikke kunne gøre nogen skade, hvis de var endt i havnen. Men jeg har helt sikkert gjort mig upopulær ved Teknik og Miljø på Tejn rådhus, selv om de bare skulle have gjort deres arbejde ordentligt.

Jeg fik også sat en ekstra side på bloggen, en side om minebyen Røros i Norge. Min datter Randi mente, at jeg måske ville syntes om denne by, som ligger omkring 300 km nord for Elverum, hvor Randi med familie bor. Og her ramte Randi helt rigtigt. Røros ligger i et usædvanligt naturskønt område, og jeg håber en dag, hvor vejret er mere sommerligt, at komme tilbage til Røros.

Igennem min gamle ven i Odder, Erik T. Hansen, har jeg fået en mindre opgave med de FN-soldater, der i sin tid gjorde tjeneste på Cypern. Det medførte bl.a. at jeg var med til receptionen den 26. november, hvor jeg fik taget en masse billeder af seancen, samt traf jeg en masse spændende mennesker. På hjemturen til Bornholm, fik jeg et ekstra kendskab til tre af de bornholmske cypernveteraner, som jeg måske vil mødes med igen i det nye år. En uge før jeg ankom til arrangementet på den cypriotiske domicil i Hellerup, gav jeg Bornholms Tidende et vink om det historiske arrangement. Tidende var interesseret i en mindre artikel og et enkelt billede, hvilket de fik tilsende da jeg kom hjem. Men 14 dage efter, var artiklen endnu ikke i avisen, så jeg trak mit materiale tilbage. Jeg havde den opfattelse af tidende, at det var en nyhedsavis – og ikke en historiedokument. Det er sidste gang, at jeg sender noget som helst til Bornholms Tidende!

Det er også blevet til flere indlæg om min sport, hvor jeg skriver om doping i sporten – og dermed Lance Armstrong. Samme Mr. Armstrong er blevet frataget alle sine syv Tourtitler, alene på baggrund af vidneforklaringer! Jeg har endnu ikke kunnet finde noget som helst beskrevet bevis på, at manden skulle have taget ulovlige stoffer. Denne dom er, for mig, meget tankevækkende.

De indlæg, der har været mest “run” på er “Jul i Klemensker”, som her i denne tid, har været meget besøgt, selv om jeg har skrevet en opfølgning i år, om Gunnis julelysshow, som jeg fik taget nogle lidt bedre billeder i år end sidste år. Men også mine indlæg om kolesterolmedicin er stærkt besøgt. I sommers fik jeg skrevet om motocross, hvor Mads, et familiemedlem fra Ørting, gjorde rent bord i Aakirkeby, dette indlæg er også meget besøgt. Det sidste indlæg jeg vil nævne, er om Cypernveteranerne, som pt. ligger nummer tre på de mest læste indlæg – og det indlæg skrev jeg for omkring en måned siden!

Så er der mine indlæg om “Indoor Cycling” i Klemensker – og i forbindelse med det, min diabetes. Jeg skrev om hvor meget udendørs træning giver i forhold til indendørs træning, set i forhold til de blodprøver, som jeg får foretaget hver tredje måned pga. min diabetes. Dette har så medført, at jeg her til nytår, har stoppet min indendørs træning, for at koncentrere mig udelukkende om landevejscykling. Selv om jeg i dag er 68 år, mener jeg ikke, at det skal tjene som nogen form for undskyldning for, at jeg ikke kan komme på cyklen på landevejen. Men om det er den eneste undskyldning for, at jeg har droppet “Indoor Cycling”, vil jeg lade stå hen i det uvisse!

Jeg har også skrevet til en del ministre, lokale politikere, så egentligt har jeg slet ingen grænser for, hvem jeg henvender mig til. Men ikke alle ministre har lyst til at svare – og her vil jeg lige nævne en som Beskæftigelsesminster Mette Frederiksen som den værste. Damen opfatter jeg som en af de helt ekstreme på dette område. Det med at svare på en almindelig borgers henvendelse, er konen komplet ligeglad med, men at stå frem på TV med våde øjne – det er hun fandeme god til.

Med dette indlæg, har jeg i år skrevet 241 indlæg, og jeg har ikke tænkt mig, at nævne dem alle, men hvis læseren skulle få lyst til, at læse lidt videre fra det forgangne år, så er der helt frit spil.

God fornøjelse og rigtig godt nytår.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *