Løntilbageholdenhed = øget arbejdsløshed?

Dansk arbejdsgiverforening er særdeles godt tilfreds med, at deres ansatte går ind for løntilbageholdenhed, endda over en periode på op til 4 år! Mange ansatte gør dette for, at “redde” deres virksomhed, så de kan blive mere konkurrencedygtige, da deres omkostninger derved bliver reduceret på deres produkter.

Når ansatte “står sammen om”, at etablere løntilbageholdenhed, skal de samtidig huske på, at de er med til, at holde det samlede lønniveau tilbage, således at “lønstigningen” på landsplan vil falde, så den dag, hvor de skal forhandle løn igen, efter den aftale de har indgået, vil der ikke være ret meget tilbage at forhandle om!

Vil deres chefer og direktører også udvise den samme løntilbageholdenhed? Prøv lige at tænke på de meget omtalte bankdirektører! Man kan vist ikke tale om løntilbageholdenhed her!

Vi ser for tiden, at kornpriserne nærmest er i frit fald – men er brødpriserne fulgt med i dette prisfald? Nej vel, brødpriserne har aldrig været højere. Den 31. december, er det sidste dag for fedtafgiften, så skal det blive spændende om priserne på kød også falder – ligesom svineprisen også er faldet, hvilket man slet ikke kan mærke i forretningerne. Jeg gætter på, at priserne på kød vil blive på deres niveau som det er pt. (på samme måde som vi oplever brødpriserne) og grossister m.v. bare vil øge deres fortjeneste, så det er forbrugerne, der i sidste ende betaler for denne fortjeneste!

Det der bliver resultatet er, at priserne vil blive ved med at stige, samtidig med, at lønnen tilsvarende bliver mindre. Dette vil gå ud over det købedygtige publikum i Danmark, som i sidste ende vil gå ud over vore virksomheder, der ikke vil have den ønskede afsætning af samme grund! Dette kan medføre til øget arbejdsløshed.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *