Vort søkabel fra Sverige

I den tid vi nu har boet her på Bornholm, mener jeg, med vort søkabels strømsvigt den 25. december i år, er det fjerde gang, der er brud på dette kabel. Og det er hver gang et skib, der har været skyld i kabelbruddet!

Arkivbillede. Skiber her, har ingen andel i hændelsen den 25 december, men
man kan se, hvor tæt skibene er på land under deres gennemsejling.

Jeg mener at kunne huske, at myndighederne én gang har anmeldt et skib for overrivningen af kablet, om de så også har fået erstatning for skaden, har jeg slet ingen erindring om. Man kan næsten sammenligne det med skibe, der tømmer deres olietanke i danske farvande, da dette næsten er omkostningsfrit, at gøre sig skyld i disse forbrydelser. Ingen bliver dømt!

Der sejler rigtig mange skibe igennem Østersøen, og langt de fleste sejler nord om Bornholm. Det er muligt, at følge disse skibes sejlads, samt se deres navne, fart og posioner på http://www.marinetraffic.com/ais/dk/default.aspx  Når vi følger skibe på deres sejlrute, og navnlig skibe, der sejler tæt på vore store broer – og ikke mindst på kysterne, om de nu kommer for tæt på, undrer det mig en del, at vi ikke har helt den samme overvågning på omtalte søkabel fra Sverige. Alle søkort viser, at her er der et søkabel, som man ikke må komme for tæt på, hvilket vil sige, at der er et forbud mod at ankre op i en vis afstand til kablet. Da man kan se skibes fart på deres GPS over omtalte link, kan man også se, hvilke skibe der ligger for anker. Det burde være en smal sag, at lokalisere hvilke skibe, der kan være skyld i overrivningen af søkablet fra Sverige?

Men det ser nu ud til, at Energinet.dk, er ved at have fat i skibet som har forårsaget skaden. Man har fundet ud af et skib, som har ligget for anker, som kan være skyld i strømsvigtet kl. 20:43. Det er forbudt, at kaste anker i det område, som skibet har ligget for anker i!

Nu håber jeg bare, at man har så meget bevis imod skibet, at man også kan få rederiet dømt for episoden, samt få erstatning for skaderne.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *