En wombat på Tasmanien

Her er jeg på Cradle Mountain

Min gamle ven på Tasmanien, Erik Rudolf, havde taget mig med til Cradle Mountain, et meget smukt og bjergrigt sted midt på Tasmanien.

Vi boede i et hyttekompleks i nærheden, og en dag kom en mand farende forbi vor dør, og fortalte, at der var set en wombat lige bag området ved vor hytte. Jeg havde endnu ikke set en wombat i naturen, så jeg snuppede mit kamera og fulgte efter manden.

Under “jagten” på omtalte vombat, fandt manden hurtigt ud af, at jeg sikkert kom fra “en anden kommune” end han gjorde, så derfor var han nysgerrig efter at vide hvor jeg kom fra.

Prins Charles

Og på samme måde som alle andre på Tasmanien reagerer, så reagerede han heller ikke anderledes – da han hørte jeg kom fra Danmark. Tasmanien, Danmark og en vis Mary, har en mærkbar klang i de indfødtes ører.

“Hvis nu”, forsøgte manden sig, “at I får ham med de store ører – så kan vi overtage Frederik og Mary”? Manden skrupgrinede samtidig, for “ham med de store ører” er den samme person som Kronprins Charles i England – og det er ikke alle i den kongelige familie, der er lige populære på disse kanter, og slet ikke når samtalen kommer ind på deres egen Kronprinsesse Mary. Godt nok er vor Kronprinsesse i dag dansk statsborger, men for tasmanerne, er hun deres kronprinsesse. Ikke underligt, at jeg efter et par uger i Hobart, havde omdøbt Tasmanien til “Maryland”!

Vi kom rundt om en større bevoksning, bag ved området ved hytterne, og her gik omtale wombat nok så fredeligt for sig selv – og meget uinteresseret i vor samtale. Kort efter forsvandt den ind i krattet, og vi så den der ikke mere.

På tilbagevejen forsøgte manden igen at overbevise mig om, at Danmark burde overtage “ham med de store ører”, men han forstod samtidig godt, at jeg ikke var interesseret i en “byttehandel”!

Cradle Mountain er et meget besøgt sted for både australier, men i lige så høj en grad for turister. Men bjergene er ikke helt uden farer, så tre måneder efter jeg havde været der, faldt en anden dansk turist ned fra bjerget. De fandt ham først efter tre måneders eftersøgning – efter sneen i bjergene var smeltet.

Cradle Mountain – smukt, men også farligt.

Billederne af Kronprins Charles og skiltet af Wombats, er taget fra nettet.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *