Korshage som rev?

Korshage i Tejn havn

Korshage som rev? Ja, den må jeg nok lige uddybe lidt, da Korshage Rev allerede findes ved Rørvig på Sjælland – men her drejer det som om skibet “Korshage”, der kan ende som et rev!

Korshage er et ca. 50 år gammelt træskib, der for tiden ligger i Tejn havn. Egentligt skulle skibet tjene som Caféskib i havnen, men det er meget længe siden, der har været åbnet for cafeen på det gamle træskib.

Den gamle bilfærge blev bygget på Holbæk skibs- og bådebyggeri i 1964, og har plads til 20 personbiler og ca. 100 passagerer. Skibet blev indsat på ruten Hundested Rørvig i 1964.

Færgen er næsten 31 meter lang og 7½ meter bred – samt en dybdegang på 2,60 meter. Skibet blev solgt den 30/11 til Bodil Marie Bruun, Rønne, og derefter indrettet som restaurantskib. Efter Korshage er ankommet til Tejn havn, er der næsten ikke blevet restaureret noget på skibet, så som skib forfalder det mere og mere.

Men nu er der planer for det gamle skib – som rev ud for Vang Pier. Planen går ud på, at Korshage sænkes ca. 100 meter ud fra Vang Pier for bl.a. at fungere som et kunstigt rev – beretter Jacob Jensen, havnekoordinator i Bornholms Regionskommune til TV2 Bornholm, Korshage vil komme til at ligge på en dybde på 15 – 20 meter.

For at projektet kan godkendes, skal Kystdirektoratet give tilladelsen. Der er allerede ansøgt, og der kan forventes et svar om ca. 2 uger. Noget helt andet er, at Korshage bestemt ikke pynter i Tejn havn, da skibet slet ikke bliver vedligeholdt.

Det er lang tid siden, at “Caféskibet” er anvendt som restaurant. Nu er der mulighed for en sidste opgave for skibet.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *