Atomhøringen på Børsen i København

Vinnie Grosbøll (socialdemokrat), en borgmester,
der er helt nede på jorden

I går kunne vi se, på TV2 Bornholm, Atomhøringen fra Børsen i København. Alle de kommuner, som var blevet udvalgt til egnede steder for atomaffald, var til stede. Bornholm Regionskommunes borgmester, Vinnie Grosbøll, var udvalgt til at være det fælles talerør for de berørte kommuner.

Sundheds- og forebyggelsesminister, Astrid Krag (SF), gik på talerstolen og skyndte sig videre til en anden invitation.

Det var bare for dårligt!

Man kan godt få det indtryk, at konen ikke gad bruge sin tid på det pjat! Dog nåede ministeren at sige dette: “Tak for ordet – og fortsat god høring. Den kom i en forvejen fyldt kalender, så derfor må jeg haste videre. John Erik Pedersen er i panelet”.

Så måske havde hun en god undskyldning for at tage videre – eller?!?

Dette vakte vrede og en del undren hos de godt 200 kommunale politikere og embedsmænd, folketingspolitikere og græsrødder, der deltog i høringen, der var indkaldt af de fem kommuner, som kan komme til at lægge jord til det meget omtalte atomaffalds-depot, hvilket også kom til udtryk. “Det virker useriøst og som om, at hun ikke tager problemet alvorligt,” sagde Bodil Waagensen fra Lolland mod Atomaffald til folketidende.dk.
Bodil Waagensen, var en af de personer, der var med til at overrække ministeren 52.214 protestunderskrifter fra borgere i de berørte kommuner, så de berørte borgere, havde en lidt anden forståelse for et affaldsdepot end ministeren havde.
De fem kommuner, som er udpeget som mulig modtager af 5.000 ton lav- og mellemradioaktivt affald fra den tidligere Atomstation Risø er Kerteminde, Bornholm, Lolland, Struer og Skive.
Ministeren nåede også at sige, at det var et affaldsproblem, som vi ikke bare kan overlade til vore efterkommere, men at vi selv måtte finde en løsning på dette affaldsproblem. Jeg mener at huske, at forsøgsstationen på Risø blev oprettet i 50’erne, så der er allerede en generation, der er sprunget over hvor gærdet er lavest – og at grave noget atomaffald ned i vor natur, hvor vort drikkevand kommer fra, er vel ikke ligefrem at løse et så alvorligt problem!
Vor borgmester fra Bornholm, Vinnie Grosbøll, klarede sin opgave på talerstolen meget flot, hun var en værdig repræsentant for de berørte kommuner, så det tager jeg hatten af for (og jeg har op til flere hatte).

Jeg holder fast ved, at det atomaffald hører til på Risø – og slet ikke i Paradisbakkerne på Bornholm!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *