Det smukke land, Island

Min datter Lene, var i sine helt unge dage, ansat på et hotel i Island – en tid hun tænker tilbage på, som både kold og en begivenhedsrig tid. Jeg selv, har aldrig besøgt Sagaøen i det nordlige Atlanterhav, men jeg har tit tænkt på øen, som skulle være usandsynlig smuk på sin helt egen naturlige måde.

Min bekendt fra Odder, John Grønbæk Jacobsen, foran det smukke naturfænomen, Gullfoss, i Island. Foto: Rie Jacobsen

På Færøerne, øerne, der er kendt for sine mange får, fik vi tit lamme- og fårekød fra Island. Ja, det lyder underligt, men ikke desto mindre er det sandheden – Island eksporterede en masse lamme- og fårekød til Færøerne dengang. Om det er det samme i dag, ved jeg intet om, men det vil ikke undre mig, da fårekødet fra Island har en helt speciel smag.

I 60’erne var fårekødet så dyrt i Island, at mange fiskere købte islandsk kød på Færøerne, for at tage det med hjem til Island igen, hvilket de kunne spare en del penge på. Det er næsten den samme problematik vi har i Danmark – bare med øl, hvor danskere valfarter over grænsen til Tyskland for at hjembringe godt dansk øl.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *