Lance Armstrong og doping

Lance Armstromg

Det er efterhånden en del år siden, at de første rygter om Lance Armstrong ”ikke var helt ren”, da han vandt sine tour sejre, men hele tiden har han kunne sno sig ud af rygterne. Ind imellem disse sejre, donerede Lance Armstrong en del penge til UCI, hvilket UCI siden har fortrudt at have modtaget – men den fejl, kan de nu engang ikke tilbagekalde, så her har UCI et stort problem.

Inden for det sidste års tid, har mange af Lance Armstrongs tidligere holdkammerater fortalt om deres egen del i doping, samt deres kendskab til Lance Armstrongs doping i de forgangne år. Dette har medført, at USADA har frataget Lance Armstrong sine 7 tour sejre, hvilket endnu ikke er sket i UCI’s regi, så formeldt, har Lance Armstrong stadig sine 7 Tour de France sejre.

Hvis UCI følger det amerikanske forbunds afgørelse om, at fratage Lance Armstrong sine sejre, vil der blive et problem, da man bestemt ikke har nogen garanti for, at nr. 2 – 3 osv. ikke har været dopet. Så har det også været fremme at beslutte, at der ikke skulle være en “vinder” i disse 7 løb, men det giver slet ingen mening – løbene er jo kørt!

På det sidste, er det kommet frem i pressen, at mange af Lance Armstrongs sponsorer, vil sagsøge Lance Armstrong med krav i millionklassen imod den 7 dobbelte tourvinder. Jeg regner så med, at de samme sponsorer, vil bevilge alle de penge de har “tjent” på Lance Armstrong, til et eller andet godt formål – alt andet vil være moralsk forkert. Nu er det ikke således, at jeg tror, at moralen er særlig høj når vi tale om penge i disse sager, så det skal jeg nok ikke forvente!

Tilbage er så, at man kan slå en streg i sandet og lade fortiden hvile, hvilket den sikkert også bedst er tjent med.

For øvrigt mener jeg, at indtil nu, har man ikke kunnet føre et eneste bevis på Lance Armstrongs skyld i doping – kun vidneudsagn.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *