En bornholmsk presseloge?

Som pensionist følger man meget med i hvad der sker omkring én, og nogle af de udsendelser jeg altid ser og hører er “Mogensen og Kristiansen, Ellemann og Lykketoft samt Presselogen”. Den sidste nævnte, “Presselogen”, har fået mig til at tænke på, om det ikke er en idé om vi fik en presseloge her på øen?

Idéen kommer ud af, at det bl.a. går rigtigt dårligt for øens eneste Avis, Bornholms Tidende, samt, at dækningen af Bornholm for DR og TV2, godt kunne være lidt mere interessant. Jeg har tit det indtryk, at når der ikke er nogen reelle nyheder, så finder man et eller andet musikband/musiker eller sanger for at fylde sendetiden ud, og meget hurtigt finder jeg et andet program. Det må da der kunne laves noget ved?

Hvis nu, bare én gang om ugen, at vi samler hele den bornholmske presse, på samme måde som det bliver gjort i det landsdækkende TV2, så pressen, her på øen, får andre input end det, der foregår rundt om deres eget snævre redaktionsbord.
    Bornholms Tidende kunne ligeledes også trænge til lidt nyt stof, så avisen bliver mere attraktiv for øens læsere – som der bliver færre og færre af. Avisen består, stort set, af lidt artikler, som man får fra moderlandet, lidt lokalstof/politik og en del læserbreve – og så selvfølgelig sporten.

I f.eks. Odder, har man Odder Avis (en gratis avis, som bliver omdelt i alle husstande), som tager sig af det lokale stof, men det betyder ikke, at folk ikke interesserer sig for andet end lokalstoffet. Derfor bliver der ligeledes læst både Jyllands Posten, Århus Stiftstidende, Horsens Folkeblad, B.T. og Ekstra Bladet – på samme måde som her på Bornholm. Hvordan gør vi så vore lokale medier mere interessante? Det er her, at jeg tænker på en lokal presseloge!

Jeg véd godt, at man ikke kan sammenligne Odder med Bornholm, på dette meget specielle område – men vi bliver nødt til at tænke anderledes, derfor kunne en bornholmsk udgave af “Presselogen”, være det første skridt på vejen.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *