Post Danmark Rundt til Bornholm?

Chris Anker Sørensen i front under Post Danmark Rundt 2011
Foto: Joel Andersen

Da motionscykelløbet “Bornholm Rundt”, blev afviklet i sidste måned, gæstede Jesper Skibby, i den anledning, Bornholm, dog uden selv at deltage i løbet. Men TV2 Bornholm, havde åbenbart fået øje på Jesper Skibby, for kort efter tonede Jesper frem på skærmen og bekendtgjorde, at han syntes det var lidt underligt, at Danmarks største cykelløb, Post Danmark Rundt, ikke også havde en etape her på øen, da Bornholm rummede alt det, som en cykelrytter kunne ønske sig i sådan et løb.

Post Danmark Rundt 2012, bliver afviklet som en af Danmarks største sportsbegivenheder, og har altid cykelryttere, fra mange af verdens bedste cykelhold, som deltagere, så cykelløbet er bestemt en stor begivenhed.

Sacha Modolo fra Italien, fra Colnago-CSF Inox holdet, som
for øvrigt også blev samlet pointvinder i løbet i 2011
Foto: Joel Andersen

Nu er det sådan, at Jesper Skibby ikke er den første, der har fået denne idé om, at dette cykelløb burde have en etape her på Bornholm. Bornholm Cycle Club’s tidligere formand, Kim Mortensen, har nærmest kæmpet et større slag, i flere omgange, for at få dette arrangement til Bornholm – men man har altid ment, fra arrangørernes side, at det ville en alt for stor en opgave, at få hele “det store cykelcirkus” flyttet frem og tilbage fra øen!

Et herligt billede af Chris Anker Sørensen i 2011
Foto: Joel Andersen

Hvis man nu tænker sig den tanke, at Bornholm skulle indgå i Post Danmark Rundt, giver det nogle flere muligheder for løbets afvikling, da man kan cykle helt til Ystad – uden at skulle ombord på et skib. I dette løb indgår allerede cykling over Store Bælts Broen, så det skulle vel ikke være så svært, at gøre det samme med broen til Sverige, selv om det også indebærer en tur gennem tunnellen til Peberholm!

Turen til og fra Bornholm ville Leonora Christina sikkert kunne klare alene, og da vi også har Villum Clausen, kan jeg ikke se hvad problemet vil være, da denne ligger for kaj næsten hele tiden!

Og hvad vil det ikke betyde for turismen?

Så kom bare i gang med planerne, – og det kan kun gå for langsomt!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *