SF og formandsvalget

Nu kan jeg kun beskrive, hvordan jeg, som almindelig borger, opfatter hele dette “valgshow”, da jeg kun bliver informeret i min “viden” igennem diverse medier, da jeg slet ikke har nogen forbindelse til SF!

Da Villy Søvndal fortalte, at han trak sig som formand for Socialistisk Folkeparti, tog det mindre end to minutter for TV2 News, at fremkomme med personer, som kunne tænkes, at ville stille op til den nu ledige formandspost. Bland disse personer var der bl.a. Ida Auken, Pia Olsen Dyhr, Jesper Petersen og Astrid Krag.

Det blev hurtigt klart, at Jesper Petersen ikke ønskede at opstille til formandsvalget, mens det tog lige nogle dage længere for Pia Olsen Dyhr og Ida Auken at “bestemme sig”. I dagene der fulgte, kom der endnu et par navne på listen om mulige kandidater. Disse kandidater havde en del til fælles med de øvrige personer, der havde trukket sig – de skulle alle lige tænke sig om, hvorefter de gik til møde. Herefter var de ikke kandidater mere til omtalte formandspost!?!

For mig, som sidder som den undrende tilskuer, til dette, for mig, meget udemokratiske show, opfatter jeg det som, at de omtalte personer lige har deltaget i en “kammeratlig samtale” med partitoppen, hvorefter de har “trukket” sig.
     I mellemtiden kunne jeg læse, at Thor Möger, skatteminister, var den egentlige årsag til, at Villy Søvndal havde taget sin “beslutning” om at trække sig – ja, enkelte aviser skriver direkte, at Thor Möger havde stukket en kniv i ryggen på Villy Søvndal. Nu er det ikke første gang i verdenshistorien, at vi oplever den slags. En person, i Italien, oplevede dette den 15. marts år 44 f.kr, så det er der en meget lang tradition for.

Efterhånden var der bare én person tilbage til formandsposten, Astrid Krag – en person, som de fleste af folketingsgruppen kunne stå inde for, og en person, der helt og holdent kunne stå inde for den politik, som SF havde godkendt i samarbejdet med de øvrige regeringspartnere, Det Radikale Venstre og Socialdemokraterne. Så langt, så godt!

Nu er der også et lidt andet problem, da SF har mistet ret mange medlemmer, siden de gik med i regeringen – og mange af disse medlemmer, gik direkte over til Enhedslisten, som står for en meget mere venstreorienteret politik, end den SF fører i regeringen, så et eller andet burde sige SF-toppen, at deres medlemmer måske kunne komme i tanke om en anden kandidat, der ikke var så højredrejet, som de opfatter Astrid Krag, og dem der støtter hendes kandidatur til formandsposten.

Så er det, at der pludselig melder sig en anden kandidat i formandskapløbet! En kandidat, der modsat til Astrid Krag, har en færdig uddannelse, og meget større erfaring med sig – da, Annette Vilhelmsen, som omtalte person hedder, er 52 år, hvor Astrid Krag kun er 29 år!
     Men Annette Vilhelmsen tilhører den venstreorienterede side af SF, og er derfor en direkte modsætning til den politik, som Astrid Krag står for. Ja, hun er den direkte “gift” for den politik som regeringen fører – fortæller dagspressen.

Der sker så det efterfølgende, at nu strømmer pludselig “de fortabte medlemmer” tilbage til SF – øjensynlig i håbet om, at den nye formandskandidat kan føre SF tilbage til det de var – før valget!

Det jeg så oplever i dagspressen er, at topledelsen i SF, har mere end travlt med, at fortælle alt og alle, at socialdemokraterne, og navnlig statsminister Helle Thorning-Schmidt, kan få overordentligt svært ved at holde sammen på regeringen med Annette Vilhelmsen i spidsen for SF.

Jeg har også læst mig til, at man i SF, altid afholder et demokratisk formandsvalg – demokratisk?
     Sidste år læste jeg bogen “Hviskerne” af Figes Orlando – udgivet af forlaget Sohn! Hm, muligheden for, at der er personer i SF, kan have taget “ved lære” af bogen, vedrørende den tids “effektive valgmetoder”, er bestemt til stede! Dog har det intet med demokrati at gøre.

Ikke underligt, at SF har de meningsmålinger for tiden.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *