Dopingskandale i DCU

Søren Svenningsen, formand i Holte Cycle Club, bestyrelsesmedlem i DCU og ikke mindst bestyrelsesformand for antidopingfirmaet Clearidium, er blevet testet positiv for brugen af testestoron og to forskellige glukokortikoider (binyrebarkhormoner) ved et løb i veteranklassen.

Antidopingfirmaet Clearidium drives af den danske dopingforsker Rasmus Damsgaard, hvor forskningen bl.a. har resulteret i udviklingen af det biologiske pas. Rasmus Damsgaard har også tidligere arbejdet for Bjarne Riis, og ødelagde dermed dels sit omdømme som uafhængig antidopingekspert.

Nu er Søren Svenningsen ikke den eneste i DCU, der har stiftet bekendtskab med doping, for i 1992 fik Jesper Worre, nuværende direktør for DCU, en dopingdom for stoffet amineptine. Så det er således ikke helt ukendt i de kredse.

At så Søren Svenningsen disker op med en forklaring, at han kun har taget stoffet pga. problemer med ryggen, gør sagen endnu mere grotesk!?!

Nu taler vi altså om en mand med det helt store kendskab til alle dopingregler, der overhovedet kan støves op – og alligevel sætter hans forklaring ham i samme bås (eller nok mere i særklasse) som ryttere, som har fortalt at de dopingstoffer, der er fundet i/hos vedkommende, enten stammer fra en forurenet ko, eller også må “nogen” have kommet de i deres kost, uden de vidste det? Andre har sagt, at stoffet er til deres hund, eller til bedstemoderen, hvor den pgl. rytters kone måtte sidde fængslet i en rum tid, da rytteren, hendes mand, var stukket af til hjemlandet.

Flot ikk?

Dette her, gør det ikke nemmere at forsvare sin sport – og det er slemt nok i forvejen. Sikke dog et forbandet fjols!

Dopingsagen, er ikke mindre end en skandale i DCU!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *