Tomasteren “Johann Smidt” fra Bremen

Den tyske tomaster på ydermolen

Da jeg var på vej hjem på cyklen, fra en indkøbstur i Allinge, så jeg lige øjenkrogen, at en tomaster var på vej ind i Tejn havn. Jeg kunne også se, at skibet havde et tysk flag agter, så jeg var ret sikker på, at jeg manglede dette skib i “samlingen” af skibe der anløber Tejn havn.

Dog havde jeg ikke mit kamera med på cykelturen (hvilket jeg ellers plejer at have), så jeg måtte en tur tilbage til havnen, efter at været hjemme med mine indkøb.

Dette betød bare, at jeg måtte ud på en ekstra dejlig cykeltur, som jeg altid nyder (ja, jeg véd godt, at jeg er lidt underlig i den retning, men sådan er det bare!).

Da jeg ankom til det tyske skib, blev jeg hilst velkommen af to tyske sejlere, der vinkede til mig. Jeg kunne ikke undgå at bemærke, at de allerede havde fået købt noget af vort lokale Bornholmske øl, som de ivrigt – og smilende, diskuterede smagen af. Jeg konkluderede, at de to på skibet havde fundet ud af, at det var noget de kunne li’!
“Johann Smidt” – en flot tysk tomaster

  

Et billede fra midtskibet
”Johann Smidt” lå til kajs helt på det yderste af ydermolen, men dette forhindrede ikke flere borgere i, at tage en spadseretur ud til skibet, for at tage gæsten i nærmere øjesyn.
Jeg cyklede videre over på den anden side af havnen, for at tage endnu et billede af ”Johan Smidt” af Bremen, så jeg også kunne vise skibet fra vandsiden.
Sådan et skib er bestemt ikke hverdagskost i Tejn havn, så det kræver billeder fra alle vinkler.

Jeg véd det godt, jeg har et eller andet med sejlskibe!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *