Doping i touren – igen

Så skal vi til det igen – doping i touren! Fränk Schleck er taget for “doping”. Når jeg skriver “doping” er det fordi, at stoffet xipermid, er et vanddrivende stof, og slet ikke et præstationsfremmende middel. Dog er stoffet også kendt som, at kunne sløre sporingen af dopingmidlet EPO, så det er vel derfor det er på listen over forbudte stoffer?

Fränk Schleck nægter at have indtaget stoffet, og betragter det som, at være tilført ham i form af en forgiftning! Hvis Fränk Schleck bliver kendt skyldig, kan han risikere op til 2 års karantæne, samt en bøde på en årsløn, så det er ikke bare en walk over sag for ham og holdet.

Egentlig kan man sidestille sagen på lige fod med Alberto Contados sag, hvor Contador blev taget med det forbudte stof clenbuterol.
Afsløringen af de forbudte stof, var i så lille en “mængde”, at det bestemt ikke kunne betegnes som præstationsfremmende for rytteren. Contador påstod da også, at den eneste måde han har kunne indtage dette stof på, har været igennem en bøf – altså en madforgiftning for en cykelrytter.

Reglen for en sportsmand er, at han alene er ansvarlig for indtagelsen af det han spiser og drikker, så derfor, hvis Fränk Schlecks B-prøve også er positiv, kan han kun dømmes på samme vilkår, som Alberto Contador blev!

Enhver professionel cykelrytters skræk må være, at blive testet positiv, da hans indkøb af fødevarer, under et cykelløb, altid vil være ude af hans hænder – og alligevel hæfter han juridisk for det!

Dog har historien indenfor cykelsporten lært mig, at ikke alle er lige indenfor sporten!
Michael Rasmussen er aldrig blevet testet positiv – det er “kun” hans oplysninger om, hvor han har befundet sig, som ikke var i orden.
Hans straf blev på 2 års karantæne, samt blev han udelukket fra alle de store cykelhold, hvilket naturligvis ikke var officielt, men blev en kedelig kendsgerning.
Mange ryttere, som sidder i tourfeltet i dag, er tidligere dopingdømte, men de kan sagtens køre i touren – hel i modsætning til Michael Rasmussen.

Noget er helt galt – og det er ikke kun rytterne jeg tænker på!

Hvis man var på nakken af andre sportsgrene, på samme måde som indenfor cykelsporten, kunne man helt sikkert finde mange andre dopingsager.
Men indenfor dopingsager, er det næsten kun cykelsporten, der er interessant – jeg undres!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *