Kammeratstøtteordningen KSO

Kammeratstøtteordningen, eller bare KSO som den kaldes, er en ordning, der er på finansloven. KSO får bevilget 2.2 mio hvert år, til støtte for alt udsendt militærpersonel. Pengene er øremærket til de soldater, der trænger til støtte efter hjemsendelsen pga. de mange tragiske oplevelser, deres psyke og krop har været igennem.

Mange af vore soldater har været igennem mange barske oplevelser, så de penge er givet godt ud – hvis de altså administreres rigtigt?

Midlerne til KSO bliver styret af formanden for De Blå Baretter, eller DBB som de også kaldes. Men hvorfor er det formanden for DBB, der styrer disse midler? Det er det, fordi manden, i sin egenskab af formand for DBB, skal være den der styrer disse midler. Så i den henseende, er demokratiet sat helt ud af kraft!

For at få del i midlerne, skal formanden for forretningsudvalget godkende ansøgningen, dvs. når formanden selv ansøger om midler – godkender han også selv, hmmm.

Egentlig er midlerne bevilget til alle der har været udsendt i international tjeneste, men formanden for DBB har afgjort, at midlerne kun skal gå til udsendte efter 1992 – dvs. at FN soldater fra Cypern, Gaza og Congo ikke får del i midlerne, hmmm.

På et spørgsmål i Forsvarskommandoen fra undertegnede, den 8. juni 2011, om fordelingen af midlerne, var svaret, at Forsvarskommandoen ikke blander sig i, hvad formanden fra DBB anvender midlerne til – hmmm!

Og i går modtog jeg regnskabet fra KSO fra Forsvarskommandoen – efter jeg havde været igennem både Finansministeriet og Forsvarsministeriet. Hvorfor er dette regnskab ikke bare tilgængeligt på nettet – det er da offentlige midler, bevilget på finansloven, der er tale om.

Dette regnskab burde være tilgængeligt for alle interesserede!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *