Hvad er loven om behandling af kræft værd?

Når almindelige dødelige borgere bryder en lov, bliver vedkommende politianmeldt, og efterfølgende rejst en sag, hvis politiets efterforskning viser, at anmeldelsen er berettiget. Derefter er det en tur i retten, hvor det dernæst skal vise sig, om man er skyldig eller ej. Og er man skyldig, vil der falde en straf i form af en bøde, hæfte eller fængsel.

Men er det altid sådan?

I 2008 blev en kræftpakke vedtaget, så patienter med kræft i bugspytkirtlen, skal opereres inden for syv dage!!

Men indtil nu, er det ikke sket for én eneste patient, oplyser overlæge Michael Bau Mortensen, Odense Universitetshospital og formand for den cancergruppe, som registrerer behandlingen af patienter med kræft i bugspytkirtlen, over for Politiken.

Heller ikke lovens maksimale ventetid på 14 dage kan hospitalerne overholde, – 80-90 procent af patienterne venter mere end 14 dage!

Det er regionerne, der har ansvaret for at lovgivningen overholdes indenfor sundhedsvæsenet – så måske ville det være på plads med en politianmeldelse her? Dog skal vi nok ikke regne med, at en sådan sag holder ret langt, for når kommuner, Regioner og Staten bryder loven, er det en helt anden sag!

Så jeg kan kun konstatere, at det er totalt omkostningsfrit for de ansvarlige, at bryde loven. Omvendt, er det bestemt ikke omkostningsfrit for patienter og pårørende. I mange tilfælde, betaler de den højeste pris.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *