“Det gratis sundhedsvæsen”

Hvis der er noget, der kan få “mit pis i kog”, så er det den evige snak om vort såkaldte ”gratis sundhedsvæsen”.

Hvis man bliver syg, er det gratis at komme til lægen for at blive behandlet – og hvis det er så slemt med helbredet, at man må indlægges, er det ligeledes gratis at komme på sygehuset. Det er i hvert fald den sang, vi hører i tide og utide.

Ordsproget “hvis en løgn fortælles længe nok, bliver den til sidst opfattet som sandhed”, passer helt præcist til omtalte ævl om vort “gratis sundhedsvæsen”.

I “de gode gamle dage”, betalte vi til en sygekasse, men for at alle skulle have lige ret til behandling under sygdom, blev sygekassen overtaget af staten – og betalingen foregik derefter gennem skatten. Og sådan har det været lige siden.

Når så hjernedøde journalister i TV fortæller om, at det er gratis at gå til lægen – er det direkte løgn. Vi betaler til det hver gang vi betaler vor skat. Intet er gratis, ej heller lægehjælp.

Når jeg så hører vor Statsminister, i sin første nytårstale i dag, fortælle om vort gratis sundhedsvæsen, har jeg ikke mere til overs for damen. Men nu er hun jo også pressens minister, så det hænger alligevel lidt sammen!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *