Pensionist og hobby

Hvis man skal tro det der bliver skrevet om os pensionister, spiller vi alle golf på et eller andet plan. Dog har jeg aldrig sat mine fødder på en golfbane, da denne sport overhovedet ikke siger mig noget som helst. Min nevø, Bjarne, købte engang et helt sæt brugte golfkøller til mig, i håb om, at jeg ville følge ham på golfbanen, da han selv lige var startet i sporten. Men jeg var ikke til at rokke – golf siger mig absolut intet. Kort efter begyndte Bjarne at springe i faldskærm – og har gjort det siden.

Min sport har altid været noget på en cykel. Jeg startede i 1960 i Lyngby Cycle Club, og kørte mit første cykelløb på Bornholm i 1961 – altså for 50 år siden. I dag er det omsat til motionscykling, både på mountainbike og racer – alt efter vejret. Så længe jeg kan sidde på en cykel uden stok, bliver jeg ved.

Nu er alt det, der kan defineres som fritid for en folkepensionist, bestemt ikke underlagt en eller anden form for en sportsgren. Der er mange opgaver for en pensionist med hus og have, men disse opgaver hører slet ikke under fritid.

Hvis ikke man skal havne i “alderdomskriminalitet”, må man aktivere sin hjerne med meget andet meningsfyldt arbejde, da det almindelige arbejdsmarked, slet ikke er interesseret i ens arbejdskraft. Når man derimod blander sig aktivt i debatter, og samtidig udfører et ulønnet stykke arbejde, for at “opklare” eller komme uretfærdigheder til livs, mener jeg, at der er tale om en “hobby”. Vel at mærke, en hobby, der giver mening – for én selv. Her på min blog, vil der bl.a. komme indlæg om “Kammeratstøtteordningen” og miljøsager, samt andre sager jeg falder over. Nogen skal jo holde øje med ”dem” derude i samfundet!

Jeg har også andre hobbyer – så som fotografering af alt muligt, som bl.a. sker i vor egn. F.eks. Trolling Master Bornholm, i perioden den 25.-28. april 2012, som går ud på, at fange den største laks i Østersøen, eller som depotbestyrer i Handicap tour De Bornholm – et motionscykelløb for handicappede, samt kontrollør i andre cykelløb, som jeg får tid til i løbet af året.

Har jeg så en interesse i politik? Politik skulle jo være det samme som holdninger, men det er bare blevet til bortforklaringer i stedet for. Politikere løber fra deres løfter, hurtigere end nogen travhest kan følge med. Og for os folkepensionister er det da helt galt. Vi kan jo ikke bare strejke, så hvorfor tage os alvorligt? Politikere er kun interesseret i magt! Hvis man smed dem alle ud i havet, ville alle som én drukne omgående, da de, i stedet for at svømme, ville rage alt vand til sig.

Der er to ting i denne verden, man helst ikke skal kunne se blive lavet – og det er pølser og politik. Så kan det vist ikke skrives tydeligere.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *