Måned: marts 2023

Der er stor forskel på folk

Når jeg skriver sådan en overskrift, så må jeg også komme med en begrundelse – og det gør jeg så. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, Justitsministeriets departementschef, Johan Legarth, og afdelingschef Anne-Mette Lyhne Jensen slipper alle for de reprimander (læs advarsler), de ellers har modtaget for deres rolle i minksagen. Et eller andet sted har vore politikere blåstemplet de indvolveredes agerende i minksagen som i orden – på trods af, at der ikke var lovhjemmel til det de foretog sig!!!!

Hvis en såkaldt almindelig borger (jeg hader det udtryk), bryder loven, så rammer lovens lange arm omgående – og vedkommende må tage sin straf. Når så det samme sker for folketingsmedlemmer, eller ansatte i regeringen, så er det en helt anden sag. Det er derfor jeg skriver overskriften.

For et par dage siden fredede Folketinget LA’s formand, Alex Vanopslagh, i en sag, hvor han uberettiget har modtaget penge for dobbelt husførelse. Man kan kun tilføje, at folketingets medlemmer holder samme som ærtehalm.

Partiet Venstre gik bl.a. til valg på, at der skulle føres en sag mod Statsminister Mette Frederiksen (S) for hendes ledende rolle i minksagen. Efter valget gik Venstre, med formanden, Jakob Ellemann-Jensen, i spidsen, sammen med Lars Løkke Rasmussen, fra Moderaterne, sammen med Mette frederiksen i en bred regering hen over midten – og vips, så forsvandt kravet om en sag mod Statsministeren som dug for solen.

I det omtalte, om frafaldelse af reprimander for bl.a. Barbara Bertelsen, må jeg antage, at dette ligeledes har fået Jakob Ellemann-Jensens godkendelse?

Igen – hvem tror på en politiker? Dog er jeg rystet over Mette Frederiksens udtalelse om, at de ikke har gjort noget ulovligt i minksagen! Dette siger mere om regeringen end godt er!

Journalister, min bare r..

Jeg er så træt af journalister, der bare skriver for at skabe overskrifter, uden at tage sig af det reelle indhold. Tag f.eks. cykelløbet Paris-Nice. Her fokuserer man udelukkende på Jonas Vingegaards form i forhold til ærkerivalen Tadej Pogacar.

Sidste år, på samme tid, var Jonas Vingegaards form meget ringere end Tadej Pogacars – og alligevel vandt Vingegaard Tour de France.

Naturligvis er der forskel på rytternes form, og især så tidligt på året. Der skal slet ikke herske tvivl om Pogacars evner som cykelrytter, dem beviser han hele tiden, men kan manden holde den form helt frem til touren?

Disse spørgsmål forholder journalisterne sig slet ikke til, kun overskrifter med et indhold, der skal sælge blade. Prøv dog at sætte jer lidt ind i stoffet, inden I begynder at spille kloge på noget, som I tilsyneladende ikke har en skid forstand på!

© 2023 KROGENBORG

Tema af Anders NorenOp ↑